Így rendezzük be a nappalit néhány lépésben

nappali kanapé

Kicsi vagy nagy, nem foghat ki rajtunk.

Amikor lakberendezésre adjuk a fejünket, érdemes néhány dologra odafigyelni, ha nem szeretnénk túl gyakran ismételgetni ezt a programot. Nappalink berendezésekor nem szabad elfelejteni, hogy otthonunk egyik központi helyiségéről van szó, így nemcsak arra célszerű törekedni, hogy esztétikus legyen a munkánk végeredménye, hanem a praktikusság és a kényelem is legalább ekkora figyelmet érdemel.

Személyre és életvitelre szabva

Az általános szabályok ugyan segíthetnek kapaszkodóként, hogy mivel is kezdjük a rendezést, de mivel életvitel, kor és szokások egyaránt befolyásolják, hogy mit jelent valakinek az ideális nappali, ezért a legfontosabb, hogy ne a lakberendezési magazinok fotói legyenek az irányadóak, hanem a saját egyéniségünk. Ha imádunk relaxálni, filmezni vagy nagy bulikat tartani, a nappalink lelke a kanapé legyen. Amennyiben inkább a komolyabb teapartikat szeretjük, lehetőség szerint a földön ülve, akkor egy babzsákfotel és néhány ülőpárna is kielégíti majd az igényeinket.

Tárolók a rendezettségért

Életmódunktól függetlenül érdemes a tárolók alkalmazása, ha a nappalinkról van szó. Néhány kosár vagy szebb kivitelezésű doboz nem csak a játékok elpakolásáért folyó sziszifuszi erőfeszítéseknek vethet véget, hanem egy rendezett szoba összképén is sokat segíthet. Arról nem is szólva, hogy bármikor adódhat olyan helyzet, hogy jól jön, ha nem kell órákat pakolni, és lehet átmenetileg „suvasztani”. A kanapé ágyneműtartója is szolgálhat titkos rendezőfiókként, ha hirtelen toppannak be vendégek.

Dekorációk

A dekorációk bevetése is a komfortérzet növelésében játszik szerepet. Legyen szó élő növényekről, néhány családi képről vagy a képregényfigura-gyűjteményünkről, ezek az apróságok teszik ízlésünknek megfelelővé, egyéniségünkre szabottá a nappalinkat. Ha pedig nem rajongunk a zsúfolt, tarka terekért, akkor a minimalista, dekorációs elemeket mellőző berendezési stílus lesz a legideálisabb számunkra.

Array