Hol lehet kapni friss koriandert?

hol lehet kapni friss koriandert

Magyarországon is egyre népszerűbbek az ázsai, indiai, mexikói ételek, és sokan szeretnék őket otthon is elkészíteni. Ehhez pedig be kell szerezni a megfelelő alapanyagokat és fűszereket, mint például a koriander. De vajon a koriander levél hol kapható?

Hol lehet kapni friss koriandert?

Szerencsére már egyre több helyen. Azzal érdemes tisztában lenni, hogy a koriandert több formában is lehet kapni. Árulnak zöld koriander levelet és koriander magot is. A koriander mag és őrölt koriander a fűszerek között szokott lenni a boltokban.

Friss koriander a  nagyobb bevásárlóközpontokban a zöldséges részlegen szokott lenni, általában a hűtőpultban árulják előrecsomagolt műanyag dobozban vagy zacskóban. Ahol találkoztam már friss korianderrel, Tesco, Auchan, Spar.

koriander csomagolásban

Mivel az ázsiai konyhában előszeretettel használják, így Ázsia Boltokban is lehet kapni.

Delikát boltokban, mint például a Culinaris.

Nagyobb piacokon is lehet friss koriandert kapni.

Online is lehet rendelni, példul a kifli.hu kínálatában is van friss koriander.

Ha nem akarsz bajlódni a friss koriander vásárlásával, akkor termessz otthon. Lehet cserepes koriandert is kapni, ha ilyet vásárolsz, és rendszeresen locsolod, akkor mindig lesz otthon friss koriandered. Ha esetleg nem tudod beszerezni, akkor nézd meg a linkre kattintva, hogy mit használhatsz koriander helyett.

friss koriander cserépben


Array