Hogyan válassz dohányzóasztalt?

dohányzóasztal

A dohányzóasztal megszokott berendezési tárgya a nappaliban, szinte mindenhol kötelező elem. Ennek megfelelően nagy belőle a választék, ugyanakkor az emberek zöme nem fordít különösebb figyelmet a kiválasztására. Apróságnak tűnik, egy részletnek, úgyhogy leginkább csak azt tartják szem előtt, hogy a külseje passzoljon a többi bútorhoz.

Pedig a jól kiválasztott dohányzóasztalok akár még tényleg hasznosak is lehetnek, ráadásul nagymértékben feldobhatják a nappalit. Ehhez persze az kell, hogy gondos odafigyeléssel dönts, ne egy részletkérdésnek tekintsd.

Ezeket vedd figyelembe, amikor dohányzóasztalt választasz

  • Méret. Fontos kérdés, hogy mekkora hely van a nappalidban a dohányzóasztal számára, de még egy szempontból vizsgáld meg ezt a kérdést: szeretnéd-e aktívan használni? Akár poharak tárolására, ha épp vendégeid vannak, az újságokat tennéd rá, esetleg szükséged van-e egyéb funkciókra. Ez is befolyásolhatja, hogy mekkorát érdemes vásárolnod.
  • Funkciók. Lehet egy szimpla asztal, de lehet olyan is, amin alul polcok vannak, így tárolóhelyet is biztosít. Lehet fix helye, de lehetnek kerekei is, hogy könnyen tudd változtatni a helyét az igényeidnek megfelelően. Érdemes jól végiggondolni, milyen dohányzóasztalt tudnál jól kihasználni, és aszerint választani.
  • Design. Természetesen nem lehet kihagyni a képletből a designt, hiszen egyértelmű, hogy mindenki szép otthont szeretne. Alap, hogy a dohányzóasztal passzoljon a többi bútorhoz színben, de ez még kevés: a forma, a kialakítás is legyen hasonló, na és persze a stílus is. Egy modern nappaliba ne rakj be egy régies dohányzóasztalt, és antik bútorok mellé se egy modern darabot.
  • Az asztallap. Nagyon szép az üvegasztal, de nem mindenkinek való: csak akkor mutat jól, ha tiszta, márpedig aktív használat mellett ez nagyon gyakori törölgetést jelent. Ha úgy érzed, ez nem fér bele az idődbe, érdemes erről lemondanod, és valamilyen matt felületet választanod, ugyanis a fényes bútorlapon ugyanúgy meglátszik minden, mint az üvegen.

Ne feledd

Ha jól választasz, nem egy kötelező, de fölösleges bútort kapsz, hanem egy olyat, amit valóban ki tudsz használni, és ami a nappalid dísze is lehet! Ehhez azonban fontos, hogy jól gondold át a prioritásaidat, és hogy milyen környezetbe kerül az asztal. Nézd át a Furnio.hu kínálatát, hogy megtaláld az igazit!

Array