Hogyan száműzzük a bagószagot az otthonunkból?

kellemetlen szagok az otthonban

Nincs is annál lehangolóbb, amikor orrfacsaró cigarettaszag kering az otthonunkban. Viszont egy kis odafigyeléssel cigibűzmentessé tehetjük a lakásunkat, mutatjuk hogyan.

Szabadulj meg örökre a cigiszagtól!

Talán nem is szükséges hosszasan taglalnunk, hogy miért érdemes megszabadulni a cigarettafüsttől az otthonunkban. Ha megszüntetjük a bagószagot, a körülöttünk élők is hálásak lesznek. Nem beszélve a passzív dohányzással járó kellemetlenségekről. A legtöbbet viszont azzal tehetjük, ha odabent rá sem gyújtunk. Ha pedig minden kötél szakad, érdemesebb az elektromos cigarettát választani, ami jobb illatot árasztó e-cigi aromákkal is használható.

Mit tehetünk?

Számtalan praktika létezik, amikkel kisebb-nagyobb sikereket érhetünk el a dohányszaggal szemben. Először is vegyük elő a könnyebb megoldásokat, és ha minden kipróbáltunk, jöhetnek a drasztikusabb módszerek. Ezeket szedtük most össze öt pontban:

  1. Kezdeti lépésként nyissuk ki a helyiség összes nyílászáróját!
  2. Hideg, ecetes vízzel mossuk ki az otthonunk textileit (függönyöket, párnákat, szőnyegeket stb.).
  3. A kárpitokat vigyük ki a friss levegőre, és szellőztessük át őket alaposan.
  4. A nagyobb kárpitokat (franciaágy, kanapé, fotel stb.) behinthetjük szódabikarbónával is.
  5. A falakon és a plafonon zsíros lerakódást képzett füstöt ecetes vízzel átitatott ronggyal érdemes súrolni. Ajánlott háromnegyed rész ecet és negyedrész vízzel nekiesni a folyamatnak.

Ha az első kör után nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, a folyamatot akár többször is megismételhetjük

Jöhet a nehéztüzérség

Ha a könnyebb úton nem sikerült felszámolni a bagószagot, jöhetnek a nagyágyúk. Az ózongenerátor lehet a megoldás kulcsa. Az ózon minden apró zugba bejut, így semmisítve meg a kellemetlen szagokat okozó molekulákat. Ezeknek a gépeknek az ára nem aprópénz, tehát érdemesebb inkább kibérelni egyet pár napra.

Ha az ózon sem segített, akkor nincs más választás, mint kipakolni a lakást, átfertőtleníti mindent és újrafesteni a falakat.

Array