Az ideális hálószoba berendezésének titka

hálószoba bútor

Egy hálószoba berendezése nem tűnik különösebben bonyolultnak, hiszen a helyiségnek egyértelmű a funkciója. Mégis, amikor az interneten nézzük a profik által berendezett szobákat, aztén végighordozzuk a tekintetünket a sajátunkon, kissé csalódottak lehetünk: nekünk miért nem sikerül ilyen szépre?

Nos, legtöbb esetben az a hiba, hogy a hálószoba esetében túlságosan a funkcióra, a praktikumra koncentrálunk, nem figyelünk annyira a részletekre, mint például egy nappali berendezése során. Egyértelműen fontos, hogy legyen ágy és éjjeliszekrények, de azért nem merül ki ennyiben a berendezés.

Öltözködj kényelmesen!

Ha elég nagy a hálószobád ahhoz, hogy az alap bútorokon kívül más is elférjen benne, nagyon kényelmes helyet teremthetsz magadnak a reggeli készülődéshez. A ma már igencsak designos ruhásszekrények ráadásul dekorációs céllal is bírnak, fantasztikusan kitöltik a teret, és stílusoktól függően alakítják a helyiség arculatát. Amennyiben viszonylag nagy a hálószobád, mindenképpen célszerű egy ilyen szekrényt beszerezni, hogy minden kéznél legyen reggel, amikor öltözködnél.

Költözz ki a fürdőszobából!

A tágas hálószoba nagy előnye, hogy egy fésülködő asztal is befér, amivel drasztikusan lecsökkentheted a fürdőszobában töltött időt. Ez főleg akkor lehet lényeges, ha nem egyedül élsz a lakásban, és más is használná a fürdőt – ott csak az alap tisztálkodási műveleteket kell elvégezned, a sminkelés, frizurakészítés már mehet a hálóban

Nem utolsó szempont, hogy a fésülködőasztalok igazán szépek tudnak lenni, ezért esztétikai szerepet is betöltenek. Nagyon sokféle közül választhatsz, hogy megtaláld azt, ami igazán passzol a hálódba. Ez azért fontos, mert a harmonizáló berendezés, egymáshoz illő, vagy éppen egymással kontrasztban lévő színek határozzák meg az összképet.

Az ördög a részletekben rejlik

És persze ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem: képek a falra, zöld növények az ablak környékére, esetleg polcot is feltehetsz az üres falfelületekre, amiknek nemcsak tároló, hanem dekorációs funkciójuk is van. Egy jól megválasztott függöny-szőnyeg páros is óriásit tud dobni a hálószoba hangulatán. Figyelj a részletekre is, hogy igazán otthonos hálód legyen!

A fotó forrása: solepsizm / Shutterstock.com

Array