Házi tisztítószerek

házi tisztítószerek

Ha tisztán szeretnénk tartani a lakásunkat, nem feltétlenül szükséges bolti vegyszereket használni, könnyedén készíthetünk házi tisztítószereket. A szerintem 5 legjobb házi tisztítószert mutatom most be, pontos leírással, hogy mit mire lehet használni.

5 legjobb házi tisztítószer

Házi tisztítószer #5 – Só

A sót remekül lehet súrolószerként használni, tűzhelyet vagy a mosogatót is tisztíthatod vele.

Házi tisztítószer #4 – Sütőpor

Ruhaferítés, penészírtás, szagtalanítás, vízkőoldás ezekre a sütőpor mind alkalmas!

Házi tisztítószer # 3 – Citrom

A citrom felkerült a házi tisztítószerek képzeletbeli dobogójának a legalsó fokára. Nem véletlenül! Facsarj ki egy citromot, és keverd el kétszer annyi vízzel. Máris kész a világ legegyszerűbb, de mégis hatékony tisztítószere. Ezt a citromos tisztítószert használhatod fehérítésre, fertőtlenítésre és zsírtalanítás is, vagy akár légfrissítőnek, ha egy szórófejes flakon segítségével a levegőbe spriccelsz belőle.

Házi tisztítószer # 2 – Ecet

Az ecet szintén remekül használható tisztításra, leginkább vízkőoldó és fertőtlenítő hatása miatt. Öntsél ecetet a vízköves területre, majd hagy hatni legalább fél órát, és akkor már könnyedén le tudod törölni a vízkövet is.

Ha vízzel higítod az ecetet, remek ablaktisztító folyadékot kapsz, amivel könnyedén tisztává tudod varázsolni az ablakokat, tükröket.

A bolti öblítőt is remekül lehet helyettesíteni ecettel, mert puhítja és könnyen vasalhatóvá teszi a ruhákat.

Házi tisztítószer #1 – Szódabikarbóna

A szódabikarbóna az házi tisztítószerek királya, igazi jolly joker, lehet használni folttisztításra, súrolószerkent, műanyag kerti bútor tisztítására is. Emellett alkalmazható vízkő ellen és a kellemetlen szagokat is eltünteti. A szódabikarbóna az  ékszerek fényesítésére is alkalmas, a megfakult, beszürkült ezüstöt újra fényessé varázsolja. Ha igazán ütős házi tisztítószert szeretnél, a szódabikarbónához keverj ecetet.

Array