Gránátalma pucolás egyszerűen

gránátalma pucolás egyszerűen

A gránátalma, nagyon finom, és egészséges, rengeteg vitamint tartalmaz, de nem adja könnyen magát. Elég különleges szerkezete van, és egy kis praktikára van szükség a gránátalma pucolásához, hogy hozzáférjünk a lédús magokhoz.

Eszközök a gránátalma pucolásához

  • éles kés
  • fakanál
  • vágódeszka
  • tál

Gránátalma pucolás lépésről lépésre

1.Vágd félbe a gránátalmát.

2. A kezeddel húzkodd meg kicsit a széleit, hogy a magok kicsit kilazuljanak.

3. Vedd a tenyeredbe a félbevágott gránátalmát, tartsd a tál felé, és a fakanállal ütögesd felülről, hogy a magok kipotyogjanak.

4. A gránátalma belsejében fehér hártya választja el a magokat egymástól, előfordulhat, hogy ilyen hártya is fog a tálba potyogni.

5. A hártyát a legegyszerűbben úgy tudod szétválasztani a magoktól, ha felöntöd vízzel a magokat. A magok a víz alján maradnak, a hártya pedig a víz felszínére úszik, így könnyen el tudod távolítani.

gránátalma magok

Mire tudod felhasználni a gránátalma magokat?

Készíthetsz belőle italt, turmixot, süteményeket, vagy narancsos rukkola salátát fetával.

narancsos rukkola saláta fetával