Esküvői dekoráció praktikák

esküvői dekoráció

Az esküvőszervezés egyik hálás és látványos feladata az esküvői dekoráció színvilágának és látványtervének megálmodása. A folyamat tulajdonképpen már a helyszín kiválasztáskor elindul, hiszen a hely sajátosságai, jellemzői, színei megalapozzák a dekoráció jellegét. Ha például a vintage stílus szerelmesei vagyunk, akkor érdemes eleve kastélyokat, kúriákat körbejárni a helyszín keresés során.

Előnyben a szezonális virágok

Az esküvőhöz sok-sok virág kapcsolódik dekorációként ezért egyáltalán nem véletlen, hogy a tavasz és nyár a legkedveltebb esküvő időpontok. Ilyenkor rengeteg virág nyílik és a szezonális virágok használata nemcsak olcsóbb, de környezetvédelmi szempontoknak is sokkal inkább megfelel, mint az üvegházi, repülőn érkező virágok. A helyben termesztett virágok használatával nemcsak a környezetünket védjük, de a helyi vállalkozók boldogulását is támogatjuk. ezek a virágok tökéletes alapanyagául szolgálnak a menyasszonyi csokor, a helyszín dekoráció, autódíszek és kitűzők elkészítéséhez egyaránt.

A szárított virágok varázsa

A gazdag élővirág dekoráció csodás látvány és már az érkezéskor ámulatba ejti a vendégeinket, de kiegészítésnek bátran használhatunk szárított virágokat is. Népszerű például a pampafű, a szárított komló és a búza. Nagy előnyük, hogy sokáig megőrzik szépségüket így bármely évszakban használhatók.

Vadvirágok

A vadvirágok gazdag színei és fűszeres illata lenyűgöző lehet a szabadtéri esküvőnkön, de a házasságkötő terem díszítéseként is pompásan fest. A fotókat visszanézve virágzó mező hangulatát idézik a nem utolsó sorban igen olcsón beszerezhető vadvirág dekorációk. A menyasszony csokra is készülhet a változatos színű és formájú virágkavalkádból. A nagymama kertjében is szétnézhetünk és válogathatunk a szebb cserjékből a helyszín dekorációjához és hogy a környezetvédelmi szempontoknak is megfeleljünk utána mehetnek a komposztba.

 Illatos virágokat válasszunk

A virágcsokrok és dekorációk nem csupán a látványukkal, de az illatukkal is hatással vannak ránk. Nagyon kellemes illatot áraszt a frézia, a levendula és az orgona, emiatt kedveltek esküvői dekoráció részeként is. A bátrak friss fűszernövényeket is használhatnak, mint például a rozmaring, kakukkfű, zsálya vagy a menta, amelyek nem csupán az ételekben kápráztathatnak el minket az illatuk is nagyon kellemes. Apró, mutatós cserepekben bármelyik fűszernövény alkalmas köszönet ajándéknak is.

Bátran válasszunk nagyobb méretű virágokat

Az új virágtrend lehetővé teszi a nagyobb méretű virágok használatát még az esküvői csokorban is. A hagyományosan használt virágok mellett megjelenik a napraforgó a protea virág és az articsóka a menyasszonyi csokorban egyedivé varázsolva azt. Leginkább bevállalós menyasszonyoknak ajánljuk. A divattrendektől függetlenül a legfontosabb a menyasszony ízlése és hogy őt magát boldoggá tegye a csokor, magáénak érezze és azokból a virágokból készüljön, amelyek az ő kedvencei.

Array