Allergiás a gyermeked? Így enyhíthetitek a tüneteket!

allergiás lány

Minden szülő arra törekszik, hogy gyermekét minél kevesebb kellemetlenség érje, azonban az idei erős allergiaszezonban sokan tehetetlennek érzik magukat, amikor a szénanáthás gyermek sorra használja el a zsebkendőket. Milyen praktikákkal segíthetsz gyermekednek, amikor kellemetlen allergiával küzd és hogy tud segíteni ebben a hideg plazma technológiát használó levegő tisztító? Mutatjuk!

Allergiavizsgálat és egy allergológus meglátogatása

A legegyszerűbb, amit ilyenkor tehetünk, hogy elvisszük gyermekünket allergiavizsgálatra, ahol egy allergológus szakember vizsgálja meg, hogy pontosan mi is okozza nála az allergiás reakciót. Fontos megjegyezni, hogy nem csupán a pollen szerepelhet az ellenőrizendő allergének listáján, hiszen többek között a por és a penészspóra is gyakran vált ki allergiás tüneteket.

Többféle allergiavizsgálat létezik, de bármelyik mellett is döntünk, érdemes minél több allergénre elvégezni a megfelelő tesztet, ugyanis minél több fennálló allergiát felismer a teszt, annál könnyebben tudjuk kezelni azokat a jövőben.

Természetesen amint kiderül az allergia, sok orvos a gyógyszerekhez fordul, amelyek antihisztamin-tartalommal segítenek enyhíteni a kiváltott allergiás reakciót. Ebben az esetben fontos megismerkedni a kapott gyógyszer összetevőivel és mellékhatásaival, hiszen sok olyan típus létezik, amely fáradékonyságot okoz, így érdemes ezeket elkerülni.

Gyakori takarítás és tisztálkodás

Allergiaszezon idején a szabadban futkosó gyermek ruháján és haján sok pollent és egyéb allergéneket gyűjt össze, amelyek később a lakásba visszatérve is kellemetlen tüneteket okozhatnak. Épp ezért érdemes erős pollenszezonban azonnal ruhát váltani, valamint megfürdetni a gyermeket, így semmiképp sem fogja magán hordozni a nemkívánatos polleneket. Fontos, hogy fürdésnél a hajmosást se hagyjuk ki, hiszen a hajszálak között is könnyen megtapadnak a levegőben szálló allergének.

Egy másik dolog, amit tehetünk, az a gyakori takarítás. Ez rendkívül fontos, hiszen a porallergiások nehezen viselik a poros lakásokat, így egy HEPA szűrős porszívó és egy alapos portalanítás segíthet esetükben. A por eltakarításán túl nagy hangsúlyt kell még fektetni a penészes falakra is, amelyeket mindenképp érdemes ecetes vízzel tisztára mosni.

Levegő tisztító – hideg plazma technológiával

Ha pedig már úgy érezzük, minden tőlünk telhetőt megtettünk, azonban mindez mégsem elegendő, a levegő tisztító berendezések segíthetnek nekünk. A levegő tisztító eszközök ugyanis kiszűrik a levegőből az apró pollen részecskéket, valamint a szálló port és a penészspórákat is képesek megkötni szűrőjükben.

A levegő tisztító eszközök technológiái közül a hideg plazma emelkedik ki leginkább, ha allergiáról van szó. Ebben az esetben ugyanis a levegő tisztító berendezés nem csupán a port és az allergéneket képes kiszűrni a levegőből, de a spórákat és az olyan káros mikroorganizmusokat is, mint a baktériumok, így teremtve meg egy jóval egészségesebb otthont.

Az allergia ellen tehát már magunk is tehetünk szülőként hideg plazma technológiát használó levegő tisztító beszerzésével és gyakori takarítással. Azonban semmiképp se álljunk meg ennyinél, hiszen csak egy szakember adhat számunkra megfelelő tanácsokat, így a megfelelő allergológusnál tett látogatás kulcsfontosságú lehet allergiás gyermekünk egészsége szempontjából!

Array