A trambulinozás jobb alvást és iskolai teljesítményt biztosít

trambulin gyerekek

Napjainkban a gyerekek csak nehezen mozdulnak ki a lakásból. A kertben felállított trambulinnal azonban nem csak mozgásra ösztönözhetjük a gyerekekeinket, hanem arra is, hogy az idejük egy részét ne a szobájukban, hanem a szabadban töltsék.

Egészség és D-vitaminutánpótlás a kertben

A gyerekeknek is szükségük van napfényre, hiszen ezzel D – vitaminhoz jut a szervezetük. Mivel ez a vitamin, napfény hatására termelődik a szervezetükben. Néha nagyon nehéz rábírni a gyerekeket, hogy több időt töltsenek a szabadban, de csak akkor, ha nincs valami izgalmas játék a kertben. A trambulin sok szempontból is előnyös a gyerekek számára. Ha megkedvelik – kicsi az esélye, hogy nem –, akkor talán még „könyörögni” is kell nekik, hogy ideje kicsit bemenni a lakásba.

A gyerekek könnyen rákapnak a trambulin hangulatára és annak használatára és ezzel el is érhetjük, hogy legyen kedvük, odakint lenni, és némi napfénnyel feltöltődni, hiszen ezzel az immunrendszerük is megerősödik. A D- vitamin emellett jót tesz az izomműködésnek, a szív – és érrendszernek, javítja a légző funkciókat és az agy is jobban fejlődik.

Stresszlevezetés és boldogság trambulinnal

A gyerekeket is sok stressz éri az iskolában. A stressz azonban krónikussá is válhat és betegségek forrása is lehet. A trambulin egy nagyszerű örömforrás lehet a gyermek számára és még a stressz levezetésében is segít. A trambulinon való ugrálás nem csak a koordinációs és egyensúlyi képességeket fejleszti, hanem endorfin, azaz boldogsághormonokat szabadít fel. Egyedül is élvezet trambulinozni, de ha a gyermek ezt a barátaival teszi még jobb, hiszen ily módon a szociális kapcsolatai is fejlődnek.

Jobb alvás, jobb iskolai teljesítmény

A friss levegőn eltöltött időt, nem pótolja semmi. Amennyiben a gyermek rendszeresen, mindennap használja ezt az eszközt, kevésbé lesz fáradt, le tudja vezetni a stresszt, kevesebbet fog szorongani, így éjszakánként minden bizonnyal pihentető lesz az alvása is. Ha jól alszik, akkor éjszaka regenerálódik a szervezete és ez még az iskolai teljesítményére is pozitívan hat majd.