Hogyan védjük meg otthonunkat az ágyi poloskától?

ágyi poloska

Az ágyi poloskák vérszívó rovarok, amelyek rágcsálók, madarak, denevérek és emberek vérével táplálkoznak. Ovális alakúak és vörösesbarna színűek. A rovarok leginkább a matracok varrásaiban, vagy az ágy repedéseiben bújnak meg.

A poloskák jelenléte az otthonunkban kellemetlen élmény jelent, mivel a csípésük gyakran viszketést, esetenként allergiás reakciókat okoz. Cikkünkben adunk néhány jó tippet, hogy könnyedén megszabaduljunk ezektől a kártevőktől.

Milyen intézkedéseket kell tennünk?

  • Eleinte célszerű kitölteni a bútorok és a falak repedéseit, mert a poloskák könnyedén elbújhatnak.
  • Lehetőleg permetezzük be a területeket a gyógyszertárakban kapható speciális növényvédő szerrel.
  • Mossuk ki ruháinkat és ágyneműnket minél magasabb hőmérsékleten, hogy elpusztítsuk a poloskák petéit. Javasoljuk, hogy a víz legalább 110 fokos legyen, hogy el lehessen távolítani a kellemetlen rovarokat. Használjunk fehér lepedőt, párnát és takarót, mert így nehezebben tudnak elrejtőzni a poloskák.

Ne feledjük, hogy a poloskák olyan helyeken fordulnak elő, ahol a legtöbb ember van. Ezek szállodák, iskolák, kórházak és apartmanok is lehetnek.

Ha felfedezzük őket, ne essünk pánikba, hanem gyorsan készítsünk cselekvési tervet az ágyi poloska ellen, amely tartalmazza a fenti tippeket.

Lehet, hogy ki kell dobnunk egy régi matracot, ha az a poloska búvóhelye lett. Ez vonatkozik a régebbi, bútorokra, szőnyegekre, kartondobozokra és egyebekre is.

A fentiek mindegyike tartalmazhat poloskákat, ezért legyünk különösen óvatosak a dolgainkkal.

A poloskákat általában poggyászokkal vagy ruházattal lehet bevinni a lakásba, így a jól karbantartott otthonokban is megtalálhatóak. Tehát, ha megfelelő a higiénia lakásunkban attól még lehet az ágyi poloska célpontja.

A poloskacsípés veszélyes?

Az emberek eltérően reagálnak a poloskacsípésre. Szakértők szerint a fertőzések szempontjából nincs félnivalónk, de előfordulhatnak allergiás reakciók, amelyek antibiotikumos kezelést igényelnek.

A legtöbb esetben a csípés duzzanatot hagy a bőrön, amely szúnyogcsípésre emlékeztet és kellemetlen viszketéssel jár.

A poloskacsípés fájdalmát gyógyszeres kezeléssel kezelik. Ha hosszan tartó kényelmetlenséget érzünk egy poloskacsípés után, forduljunk orvoshoz, aki testápolót vagy krémet ír fel az érintett területek kezelésére.

Egyes esetekben összetéveszthető a poloskacsípés egy egyszerű kiütéssel, mivel mindkét esetben vörös dudorok vannak a testen. Győződjünk meg arról, hogy rovartámadásról van szó, és nem a szervezet egy másik reakciójáról.

Array