A sportmasszázs legfőbb fizikai hatásai

sportmasszázs

A sportmasszázs jelentős szerepet játszik a sportolók életében a sérülések megelőzése és a gyorsabb regenerálódás érdekében. Számos fizikai, fiziológiai és mentális előny származhat a rendszeres kezelésekből: cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Miért érdemes masszíroztatni a sportolóknak?

Amikor sportolunk, testünk számos terhelést kap, amely fájdalmakhoz, izomgörcsökhöz, rosszabb esetben pedig károsodáshoz, sérülésekhez is vezethet. A sportmasszázs egy nagyon hatékony kezelési módszer lehet számos mozgással kapcsolatos probléma felmerülése esetén:

Izomfájdalom

A rendszeres kezelések először is segíthetnek az izomfájdalom, görcsök és feszültség enyhítésében, főleg a hosszú vagy intenzív edzések után. Lazítják a letapadt izmokat, így azok kevésbé lesznek sérülékenyek, miközben jobban terhelhetők. Ez utóbbi annak is köszönhető, hogy a sportmasszázs visszaállítja az izmok rugalmasságát, mobilitását. Nem mellesleg a terápia során endorfin is felszabadul a szervezetben, ami köztudottan a test természetes fájdalomcsillapítója.

Vérkeringés

Izomregeneráló vonzata mellett a sportmasszázs jótékonyan hat a vérkeringésre is. A simító, nyomó és dögönyöző mozdulatok élénkítik a vér- és nyirokerek keringését azáltal, hogy vákuumot képeznek a kezelt területen. A merev izmok szivacsként szívják magukba a vért és vele együtt a fontos tápanyagokat – a vérbőségnek köszönhetően azonban megkaphatják a gyógyulásukhoz szükséges energiát és szükségleteket.

Nyújtás

A rendszeres sportmasszázs nemcsak fájdalomcsökkentő és vérbőség fokozó, hanem nyújtó hatású is. A segítségével olyan szövetek és izmok is nyújthatók – pl. a kereszt- és hosszirányú izomrostok vagy az izmokat borító vékony kötőszöveti hártya -, amelyeket egyébként más módszerrel nem lehetne. Az eredmény egy ellazult és feszültségmentes izomzat, amely ellenállóbb lesz a sérülésekkel szemben.

Tipp: a budapesti Central Harmony Massage Studioban kellemes, meghitt környezet felkészült és barátságos terapeuták várják jelentkezésed, legyen szó fizikai problémák javításáról vagy pusztán kikapcsolódásról.

Array