A kicsi, ám hangulatos hálószoba titkai

hálószoba

A hálószoba az az intim hely, ahol a megnyugvás és a szenvedély találkozik. Itt alszunk és pihenünk, és itt történik a varázslat is. Éppen ezért fontos, hogy miként rendezzük azt be, és mivel töltjük fel. Lássunk pár tippet, ami igazán meghatározza majd a hálószobánk hangulatát!

Berendezés

A pihenőnk esetében fontos, hogy figyelembe vegyük, mennyi hellyel és milyen fényforrásokkal rendelkezünk. Ezek ismeretében máris ideálisabban tudjuk berendezni a teret. Amire érdemes figyelni, az az, hogy napközben kellő természetes, ám nem éles fény érkezzen a szobába, ezzel beragyogva azt, nyugovóra téréskor pedig alkalmazzunk sötétítő függönyöket vagy jól záró redőnyöket, hogy segítsék az elalvást. A lámpafény kiválasztásakor keressük a meleg vagy neutrális színeket, mert ezek is segítik a szemek ellazulását.

Fontos, hogy a bútorok is megfelelő méretben legyenek kiválasztva. Szuper érzés egy királyi méretű ágyon elnyúlni, de nem biztos, hogy ezáltal könnyen fogjuk használni a kinyitható szekrényeket. Természetesen a több tárolóhelyre is van már megoldás: az ágy alatti tárolók remek lehetőséget adnak arra, hogy a kíváncsi szemek elől elrejtsük az alsóneműinket. 

Ha van még hely, akkor egy komfortos szőnyeget is elhelyezhetünk, ami hívogatóvá teszi a szobát, és az ágy mellé téve, a reggeli kikászálódáskor is kellemes érzést nyújt az egyre hűvösebb időben.

Színkavalkád 

Válasszunk emellett megnyugtató színeket a hálóba. A piros fal talán túl impulzív, a fekete pedig borongós – ezért válasszunk inkább pasztell, világosabb színeket, amik felvidítanak és segítenek ellazulni. Divatos mostanság a levendula, a halvány kék és zöld, de a szürke és a barna egyes árnyalatai is hódítanak. Kiegészítésként ezek mélyebb árnyalatait tudjuk használni a dekorációkon, vagy inverz módon a bútorok lehetnek fehérek, míg a falak és a főbb tárgyak viselhetik a lágy színeket. 

A színeket egy pokróccal vagy jól kiválasztott ágyneműhuzatok segítségével tudjuk hangsúlyozni. Sose feledjük el ellenőrizni még a vásárlás előtt, hogy mi is a megfelelő méret az ágyneműhöz! Onnantól kezdve pedig bátran válogathatunk a bohém és a visszafogottabb színkombinációk között. 

A fotó forrása:

Photographee.eu / Shutterstock.com

Array