9 tipp a tökéletes ajándékcsomag kiválasztásához

karácsonyi ajándékcsomag

Karácsony közeledtével az ajándékcsomagok összeállítása fantasztikus módja annak, hogy meglepjük és örömet szerezzünk szeretteinknek. Milyen ajándékcsomagot válasszunk, mire érdemes figyelni a vásárlás során? Ehhez nyújtunk pratikus tippeket.

Kinek lehet jó ötlet egy  ajándékcsomag karácsonyra?

Gyakorlatilag bárkinek, de azért adunk néhány példát. Ha valakinek már mindene megvan, nincs értelme valami valami felesleges dolgot vásárolni neki, ami majd csak porosodik a szekrény mélyén. Az ajándékkosár jó választás lehet üzleti partnereknek, tanároknak, orvosoknak akiknek köszönetet szeretnénk mondani.

9 tipp a tökéletes ajándékcsomag kiválasztásához

1. Ki kapja az ajándékot?

Az ajándékozás legfontosabb szabálya, hogy az ajándékozottról szóljon, ne olyan ajándékot vegyünk, ami nekünk tetszik, hanem amivel a megajándékozottnak örömet tudunk szerezni, ami neki tetszik, amit ő szeretne. Ezért érdemes átgondolni, hogy kinek válasszuk az ajándékot, mi az érdeklődési köre, milyen hobbiai vannak, mit kedvel. Ha kevésbé ismerjük az illetőt, akkor megkérezhetjük ismerőseit, barátait, vagy megnézhetjük a közösségi média oldalait. Például ha megtudjuk, hogy az illető nem szokott kávézni, akkor ne kávés csomagot válasszunk neki.

Az is érdemes átgondolni, hogy mi milyen kapcsolatban vagyunk az illetővel. Egy közeli hozzátartozónak például választhatunk viccesebb dolgokat, de ha az üzleti partnerünket szeretnék megajándékozni, ezt jobb elkerülni.

Ha ezeket átgondoljuk,  könnyebben tudunk olyan ajándékkosarat választani, ami illik a személyiségéhez.

2. Tematikus ajándékkosarak

A tematikus ajándékcsomagok is népszerűek, mint például a gasztronómiai kosár, wellness kosár vagy kávé- és teakosár.

3. Szezonális összetevők

Karácsonyi ajándékkosár esetében vegyük számításba az ünnepi szezonális elemeket, mint például karácsonyi édességek, italok, karácsony ízesíétésű tea.

4. Minőségi termékek

Mindenképpen olyan kosarat válasszunk, amiben minőségi termékek vannak, amiket magunk is szívesen fogyasztanánk. Az ajándékozásban az is jó, ha olyan termékeket tudunk ajándékozni, amit a megajándékozott nem biztos, hogy megvenne magának. Azt sem felejtsük el, hogy az ajándékunk minket is minősít.

5. Helyi termékek

Ha teheted, támogasd a helyi vállalkozásokat és termelőket olyan helyi termékekkel, mint például sajtok, mézek, borok vagy kézműves sörök.

6. Ételérzékenység figyelembevétele

Egyre többen szenvednek különböző élelmiszerallergiáktól vagy élelintolirenciától. Ezt is érdemes figyelembe venni, például ha valaki cukorbeteg, akkor ne ajándékozzunk neki édességet.

7. Legyen változatos!

Kombinálj különböző textúrákat és ízeket.  Egy jól összeállított ajándékkosár különböző textúrákat és ízeket tartalmaz, például édes és sós elemeket, ropogós és puha ételeket.

8. Tedd személyessé!

Egy személyes képpel, üzenettel személyessé lehet tenni az ajándékkosarat, amiből a megajándékozott érzi, hogy az ajándék valóban neki szól.

9. Tervezd meg az átadást!

Nem elég az ajándék beszerzése, de megfelelő módon kell átadni az ajándékozottnak. Az időzítésnek is fontos szerepe van, hogy később is emlékezzen rá. Ha nem tudjuk személyesen átadni, akkor a házhoz küldés is jó megoldás lehet, az olyan webáruházakban, mint például az ajandek-kuldes.hu erre is van lehetőség.

Array