5+1 praktikus meglepetés, amivel lefoglalhatjuk a gyerekeket

gyerek lefoglalása

A gyerekek néha olyanok lehetnek, mint valami örökmozgó gépezetek, akiknek az energiája sohasem akar elfogyni. Ilyenkor, főképp ha már fogytán a türelmünk és energiánk, akkor jól jöhet néhány tartalék terv, ,vagy épp meglepetés, amivel leköthetjük gyermekünket, sőt közben akár még fejleszthetjük is képességeiket. Ezt elősegítendő, most összegyűjtöttünk 6 praktikus meglepetést, amivel lefoglalhatjuk a gyerekeket.

1, Színező könyvek

Elsőként egy igazán klasszikus ötlettel érdemes indítani, amely nem csak a kreativitást, de az egyéb képességeket is fejlesztheti. Ezen a téren a színes kifestő könyvek ideális választásnak bizonyulhatnak, hiszen remekül leköthetik, akár hosszabb időre is gyermekünket.

Amellett, hogy lekötik a gyerekeket, ezeknek a kifestőknek nagy előnyei, hogy segítik a motorikus képességek fejlődését és a kreativitást is erősíthetik.

színező

2, Építő készlet

Az építőkészletek egy szintén klasszikusnak mondható eszközök a gyermekek energiájának lekötésében és itt is elmondhatjuk, hogy miközben szórakozik a gyermek, egyben fejleszti is képességeit.

Építőkészletek terén szerencsére igen széles a választék, így bármely korosztály számára megtalálhatjuk az ideális opciót. a legkisebbek számára a nagy építőelemes szettek lehetnek ideálisak, míg a kicsit nagyobbak már a hagyományos lego, vagy más építő szettekhez is bátran hozzáláthatnak.

3, Társasjátékok

A társasjátékok szintén széles körben felhasználhatók a gyerekek felesleges energiáinak lekötésére. Nem meglepő módon itt is széles a merítési lehetőség, amikor az ideális megoldást keressük, de például a Thinkfun választékában mindenképp érdemes lehet kutakodnunk.

A Thinkfun játékok jelentős része ráadásul egyedül is játszható logikai játékok, melyek segítik a kicsiknek és a nagyoknak a gondolkodás fejlesztését.

társasjáték

4, Személyre szabott ajándék

A gyerekek legjobban a személyre szabott ajándékoknak örülhetnek igazán, így érdemes lehet elgondolkodni azon is, hogy milyen egyedi ajándékkal köthetjük le figyelmüket. Kisfiúk esetében például pár dinoszaurusz, vagy kisautó, lányok esetében egy új baba, vagy plüssállat lehet ideális választás.

5, Mesefilm

A háztartások jelentős részében ma már megtalálható egy- vagy ma már több televízió is. Ilyen esetben egy-egy mesefilm kiválóan lefoglalhatja gyermekünket pár órára, így addig mi is végezhetjük tennivalónkat.

6, Számítógépes játék

Ma már minden korosztály számára válogathatunk a számítógépes és konzolra készült játékok között. A fiatalabbak számára készült játékok ráadásul rengeteg esetben oktatási célt is szolgálnak, így mindenképp érdemes ezek felől is érdeklődnünk.

Összegezve

A gyermekek lefoglalására tehát számos opció közül válogathatunk melyek között klasszikus és modern megoldások is helyet kapnak, így nyugodtan válogathatunk közöttük, hogy megtalálhassuk az ideális megoldást.

Array