5 tipp, amivel vonzóbbá teheted kiadásra szánt ingatlanod!

lakás bérbeadás

A lakás bérbeadás egy remek lehetőség, hogy kihasználd az üresen álló ingatlant. Azonban az ideális bérlő megtalálása nem mindig könnyű. Kivéve, ha kipróbálod a következő öt tippet, amelyek segítségével vonzóbbá teheted ingatlanod az érdeklődők körében és sokkal könnyebb lesz a kiadás!

Rend a lelke mindennek!

Az ingatlankezelés első lépése az alapos takarítás. Hiszen senki sem szeretne egy koszos, rendetlen lakásba költözni! A takarítás során ne hagyj ki egyetlen zugot sem, és figyelj az olyan apró részletekre is, mint a kilincsek, a csapok vagy a karnisok. A rendrakás során pakolj el minden felesleges tárgyat, hogy a lakás tágasabbnak és világosabbnak tűnjön.

Hibátlan ajánlat

A meglazult karnis, a lekopott festék, a repedezett csempe mind olyan apróságok, amelyek rontják az ingatlan megjelenését és ezáltal az értékét is. Ha kijavítod az apró hibákat, sokkal jobb benyomást kelthetsz a leendő bérlőkben és garantáltan könnyebb lesz a lakás bérbeadás!

Dekorálj!

A dekoráció nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az ingatlan otthonosabb és hangulatosabb legyen. Nem kell túlzásba esni, elég néhány gondosan kiválasztott kiegészítő, például egy szép szőnyeg, egy mutatós váza vagy egy dekoratív párnahuzat.

ingatlankezelés

Tüntesd fel jó fényben!

A megfelelő világítás nagyon fontos tényező a lakás bérbeadás során. Fontos, hogy a természetes fényt a lehető legjobban kihasználd, ezért érdemes letakarítani az ablakokat és függönyökkel vagy redőnyökkel szabályozni a beáramló fényt. A mesterséges világítást pedig úgy kell beállítani, hogy minden helyiségben egyaránt funkcionális és hangulatos legyen.

Illatosíts!

Használj valamilyen illatosítót a lakásban! Nem is gondolnád, hogy az illatok milyen mértékben befolyásolhatják az ingatlanról alkotott első benyomást. Ha kellemes illat fogadja a leendő bérlőket, akkor jobban fogják érezni magukat az ingatlanban. Az illatosításnak több módja is van, például gyertyák, illóolajok, párologtatók vagy légfrissítők használata. Az illatnak nem szabad túl erősnek lennie, elég egy diszkrét frissítő vagy egy enyhe virágillat.

Fotók: canva.com

Array