Virsli főzési tippek

virsli főzési tippek

Biztos veled is előfordult már, hogy szétrepedt a virsli főzés közben, és ez elég sokat ront a virsli élvezeti értékén. Hogyan kell főzni a virslit és mennyi ideig, hogy ne forduljon ez elő?

A virsli főzés titka

A virsli szétrepedését az szokta okozni, hogy túl forró vízben, és túl sokáig főzik. A virsli főzésének titka, nagyon egyszerű és banális, egyszerűen nem szabad főzni. A virsli már hőkezelt húskészítmény, ami főzés vagy sütés nélkül is fogyasztható, hasonló mint a párizsi vagy más felvágott. Így valójában nincs szükség arra, hogy a virslit megfőzzük, csak fel kell melegíteni.

Így főzd a virslit

1.Melegíts vizet egy lábosban. Attól függően, hogy mennyi virslit szeretnél főzni egyszerre válaszd meg a lábos méretét. A lényeg, hogy a víz bőven ellepje a virsliket. Ha kevés vízbe raksz sok virslit, akkor ahogy berakod a virsliket a vízbe, a virslik gyorsan le fogják hűteni a vizet, és a virslik nem tudnak átmelegedni.

2. Ha felforrt a víz, zárd el a lábos att a gázt, tedd a virsliket a vízbe.

3. Tegyél fedőt a lábosra, és a virslik méretétől, mennyiségétől függően várj 5-10 percig, míg a virslik átmelegszenek.

virsli főzése

 

Mennyi ideig főzd a virslit?

A virsli főzési ideje a virsli méretétől függ. A bécsi virsli, frankfurti virsli, füstli vékonyabbak, így gyorsabban át is melegszenek, nekik elég 5-8 perc.

Virsli főzés mikróban

A virslit nem csak hagyományos módon, hanem mikróban is el lehet készíteni. Egy mikrózható tálba tedd a virsliket és egy kis vizet. Ha szárazon, víz nélkül teszed a virslit a mikróba, akkor a bőre megráncosodik. Tedd a mikróba a tálat kb. 0,5-1 percre, majd nézd meg, hogy átmelegedtek-e rendesen. Ha nem, akkor tedd vissza még egy kis időre, de forgasd meg előtte a virsliket.

 

+tipp a virsli főzéséhez

Ha csomagolt virslit vásárolsz, akkor nézd meg a csomagolását, mert ott szokott szerepelni a gyártó elkészítési javaslata. Fel szokták tűntetni, hogy mennyi ideig javasolják az adott virslit főzni, és milyen módon. Például a füstli virslinél azt javasolják, hogy műanyag csomagolással együtt tedd a forró vízbe a virslit.

Virsli tálalása

A főtt virsli egy tipikus szilveszteri étel, de reggelire, vacsorára is gyakran fogyasztják, valamint partykon, összejöveteleken is. A virslit általában mustárral és kenyérrel tálalják, de bármilyen egyéb szósszal is fogyasztható, pl, majonéz, ketchup, torma, vagy különböző majonézes salátákkal. Ezen kívül savanyúsággal, kovászos uborka, csalamádé, vagy friss zöldségekkel, paradicsom, paprika is lehet fogyasztani.

A főtt virsliből hot dogot is készíthetsz, ha kifliben tálalod.

Array