Üzenőtábla parafadugóból házilag

üzenőtábla parafadugóból

Parafa üzenőtáblát számos helyen lehet vásárolni, például lakberendezési vagy barkácsboltban, de általában elég egysíkú a kínálat. Ha igazán egyedi, ötletes tárgyat szeretnél az otthonodba, magad is készíthetsz üzenőtáblát parafadugóból.

Üzenőtábla parafadugóból

A parafadugó üzenőtábla elkészítéséhez csak néhány eszközre van szükség. Természetesen parafadugóra, ha nincs elég parafadugód, megkérheted az ismerősiedet, hogy tegyék félre neked. Szükség van egy felületre, ahova a parafadugókat fel fogod ragasztani. Ez lehet akár egy kész képkeret, vagy egy farost lemez, amihez néhány léc segítségével magad készítesz keretet.

De akár keret nélkül is készíthetsz üzenőtáblát parafadubóból, például ha egy deszkát választasz az üzenőtábla alapjának, amit akár az ajtókeretre is elhelyezhetsz. Ez akkor is jó megoldás, ha nehezen találsz helyet az üzenőtáblának a lakásodban.

Az üzenőtábla elkészítéséhez szükség van még ragasztóra, illetve egy vágószerszámra, amivel megfelelő méretűre tudod vágni a parafadugót. Ez lehet egy kis kézifűrész, egy recés kés vagy akár egy tapétavágó is.

Ha megvan már a felület, hogy hova fogod felragasztani a parafadugókat, azt kell eldöntened, hogy milyen formára szeretnéd vágni a parafadugókat. Az egyik módszer, ha hosszában félbe vágod őket, a másik meg ha kör alakú szeleteket készítesz. A parafadugó szeleteléséhez tippeket itt tudsz olvasni.

Ha feldaraboltad a parafadugókat, jöhet a ragasztás. Rengeteg féle mintát lehet készíteni, haladhatsz körkörösen, vagy készíthetsz cikk-cakkokat, akár teljesen egyedi mintát is.

Mielőtt belekezdesz a ragasztásba, először rakd ki a mintát, nézd meg hogy jönnek ki jól a parafadugók, különösen ha bonyolult mintát szeretnél készíteni.

Ha elkészültél a parafadugók felragasztásával, már csak várnod kell kicsit, hogy megkössön a ragasztó, és máris a falra helyezheted a saját kezűleg készített üzenőtáblát parafadugóból és már jöhetnek is az üzeneteket, amiket néhány gombostűvel tudsz rögzíteni.

Egy ilyen egyedi parafadugó üzenőtábla az otthonod dísze lehet, és a biztosan sikert arat a barátaidnál is. Nem csak magadnak, hanem akár ajándékba is készíhetsz üzenőtáblát parafadugóból.