Tiramisu tojás nélkül

tiramisu tojás nélkül

Az olasz tiramisu az egyik legnépszerűbb desszert a világon, nem véletlenül, hiszen isteni finom, és könnyen el lehet készíteni sütés nélkül. Azonban sokan meglepődnek, mikor megtudják, hogy az eredeti tiramisu nyers tojással készül. Nem mindenki fogyaszt szívesen nyers tojást, ezért felmerül a kérdés, hogy lehet-e tiramisut tojás nélkül készíteni. A válasz igen, és mindjárt kiderül, hogy hogyan.

Tiramisu tojás nélkül

Hozzávalók:

  • 200 g babapiskóta
  • 2 dl fekete kávé
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)
  • 2 evőkanál kakaópor

A nyers tojást a tiramisu krémébe szokták rakni, azzal lazítják a mascarponét. Ezt kell helyettesíteni valamivel, ehhez itt van mindjárt két módszer.

Tiramisu tojás nélkül tejszínnel

Az egyik lehetőség, ha a nyers tojás helyett tejszínt használsz. A mascarpone is tejszínből készül, ezért jól passzol egymáshoz a két alapanyag.

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín 30%
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 40 g porcukor

Elkészítése:

1. A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal. Ha a mascarponét felhasználás előtt kiveszed a hűtőből, akkor könnyebb keverni.

2. A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen. A tejszínt felhasználás előtt legalább 24 óráig hűtőben tárold, mert úgy lehet csak habot verni belőle.

3. A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze. Kóstold meg a krémet, ha édesebben szereted, adjál még hozzá cukrot.

Tiramisu tojás nélkül pudinggal

Másik lehetőség, ha pudinggal helyettesíted a nyers tojást.

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (40 g)
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése:

1.Első lépésként a pudingot készítsd el. Ez nagyban függ attól, hogy milyen márkájú pudingot vásároltál, főzés nélkülit, vagy olyat amit főzni kell. A legbiztosabb, ha a puding csomagolásán lévő elkészítési útmutatót követed. Én olyan pudingport használtam, amit főzni kell, és ami nem tartalmaz cukrot. Ha a tiédben már van cukor, akkor nem kell hozzáadni. Az én pudingporomat úgy kell elkészíteni, hogy a pudingport, a 4 evőkanál cukrot 1 dl tejben simára keverem. 4 dl tejet felforralok, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a csomómentesre kevert pudingport. Majd visszateszem a tűzre, és folyamatosan kevergetve, kb. 1 percig főzöm, majd hagyom kihűlni.

2. A mascarponét keverd össze a kihűlt pudinggal. Kóstold meg, és ha édesebbet szeretnél, akkor adjál még hozzá cukrot.

Tojás nélküli tiramisu összeállítása

1.Készítsd valamelyik tojás nélküli tiramisu krémet.

2. Főzd meg a kávét, és várd meg, míg kihűl. Keverd hozzá a cukrot és a rumot, ha használsz.

3. Mártsd a babapiskótákat a kávéba, de vigyázz, hogy ne ázzanak el túlságosan.

4. Tegyél ki egy tálat a kávéba mártott babapiskótával.

5. Kend rá a krém felét.

6. Jön egy újabb réteg kávéba mártott babapiskóta.

7. Végül a maradék krém.

8. Takard le a tiramisut, és tedd a hűtőbe pár óra, a legjobb egy éjszakára.

9. Tálalás előtt szórd meg a tetejét kakaóporral.

Nem csak a hagyományos, kávés tiramisut készítheted el tojás nélkül, hanem egyéb változatait is. Népszerű a gyümölcsös tiramisu, például epres, málnás, narancsos, banános, citromos, kókuszos, vagy a nutellás tiramisu is.

További tiramisu recepteket találsz a tiramisu.info.hu honlapon.

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Tiramisu tojás nélkül
Szerző
Közzétéve
Teljes elkészítési idő