Praktikus tanácsok készpénzes autó felvásárláshoz

autóvásárlás

Eljön az a pillanat amikor azt mondjuk, hogy itt az ideje eladni az autónkat. Hogy mi ennek a döntésnek az oka azt most nem firtatjuk, ami most érdekes az a készpénzes autó értékesítés. Nagyon sokan nem tudják, hogy egyáltalán hogyan álljanak neki az autójuk eladásának. Több lehetőséget is át kell gondolnunk, mert fel is adhatunk egy hirdetést, aztán várjuk az érdeklődőket, akik írnak, hívnak minket a legrosszabb időpontokban is. Aztán mire végre összejön a találkozó, ami még egyáltalán nem biztosíték az eladásra, már igen beleuntunk az egész eljárásba.

Melyiket válasszuk készpénz vagy átutalás?

Az autó eladásánál felmerül a kérdés, hogy a vételár kiegyenlítését miben kérjük, készpénzben vagy inkább átutalással. Az autófelvásárlás készpénzért hirdetéssel számtalan helyen találkozhatunk, hirdetik az utcán, az autónk szélvédőjére cetlit téve, de az interneten is szinte folyamatosan látható a hirdetés.

Természetesen a kérdés az, hogy milyen gyorsan szeretnénk pénzhez jutni? Mert ha gyorsan szükségünk van a pénzre, akkor ugye a készpénzes felvásárlás a leggyorsabb eladási mód, azokkal a cégekkel vesszük fel a kapcsolatot akik így hirdetnek. A gyors eladás ellenére érdemes több céget is megkeresni hiszen két ajánlat között 10-20 százalékos különbség is lehet.

Vannak cégek, amelyek nem tesznek kivételt a használt kocsi állapota, kora miatt, sőt a működésképtelen autót, törött vagy roncs autót is átvesznek. Sok esetben a használt gépjárművek forgalomból történő kivonásával is foglalkoznak, így rengeteg ügyintézéstől kímélik meg az ügyfelet. Minden esetre, ha felvettük a céggel a kapcsolatot, akkor ne legyünk rest ellenőrizni a cég adatait az internet segítségével. Ha az a lényeg, hogy minél jobb áron adjuk el autónkat, akkor ráérünk válogatni a felvásárlók vagy a magánszemélyek között.

Készpénzes vásárlás esetén megbízhatunk-e bárkiben?

Természetesen nem, csak olyan cégtől fogadjunk el készpénzt, amelyiknek van telephelye. A pénzt minél nagyobb címletekben kérjük, így egyszerűbb a számolás, de számoljuk meg az összeget kétszer legalább. Azt azért még érdemes megjegyezni, hogy a készpénzes eladásnál sokkal egyszerűbb a vételár átutalása, ha lehet ezt a formát válasszuk.

Ha a szakszerű autófelvásárlás mellett tennénk le a voksunkat akkor a készpénzes autófelvásárlás lehetőségével érdemes élni, a weboldalukon minden tudnivaló megtalálható

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy abban az esetben érdemes készpénzes fizetéssel eladni az autónkat, ha nagyon gyorsan szükségünk van a pénzre és más lehetőség nem áll fenn a fizetéssel kapcsolatban, de abban az esetben is ellenőrizzük az internet segítségével, hogy a cég rendelkezik-e telephellyel, csak akkor menjünk bele az eladásba. Az átvett vételárat lehetőleg kétszer számoljuk át a biztonság kedvéért.

Array