Öt tipp, hogyan fesd egyedire a lakásod

fal festés

Most vettél egy új kecót, és szeretnéd egy friss festékréteggel rányomni a saját bélyeged a falaira? Nos, megértjük. Ha nagy és nyitott terekre vágysz, akkor kerüld az élénk színek használatát, például a pirosat, a lilát, a zöldet vagy a narancsot! Ha azonban nem célod a tágasság érzésének kölcsönzése, akkor fess kedvedre, végül is ez a te otthonod, úgyhogy a festés élménye is legyen a tiéd! Azért adunk 5 tippet, hogy az egyediség garantált legyen!

A falak más színűre festésével vadonatúj külsőt adhatsz belső tereidnek. A kérdés az, hogy mely szobafestési terveket érdemes fontolóra venni, és melyek lesznek a legnépszerűbb beltéri falfesték színek 2023-ban? Találjuk ki!

1. Terrakotta falfesték dizájn

A terrakotta egy természetes anyag, amelyet régóta használnak az otthonteremtés tematikájában. Rusztikus szépsége továbbra is varázslatot biztosít a különféle belső terek rekonstruálásakor. A terrakotta melegséget kölcsönöz minden környezetnek, és még a legdurvább színsémákat is optimálisan kiegészíti. A terrakotta témákat frissen és naprakészen tarthatod olyan funkciók használatával, mint a virágok és az elütő, élénk képek. A kárpitozásra és a falfestékre való összpontosítás két nagyszerű módja annak, hogy a terrakotta színt beépítsd kortárs lakóteredbe. Mindenképpen egy trendi és modern választás.

2. Texturált falfesték dizájn

A textúrafesték durva, kavicsos megjelenést kölcsönöz egy sík felületnek. Szinte olyan, mintha a falaid háromdimenziós megjelenésűek lennének, és a megfelelő színválasztás csodákat tehet a lakásfelújítással. A texturált falfesték tulajdonképpen a tapéta újgenerációs helyettesítője, amely a falak hibáinak elrejtésére is ideálisan használható. A falak texturált festésének óriási rajongótábora van, és ez nem véletlen: ellenáll minden éghajlati viszonynak, és megakadályozza a penészgombák elszaporodását a falakon. Vízbázisú, ezért kevésbé káros, mint a hagyományos olajbázisú festékek köre. Az is jó benne, hogy sokféle eszközzel kivitelezhető, a legalapvetőbb ecset, henger és spray klasszisoktól a bonyolultabb szivacs és spatula praktikájáig.

3. Élénk falfesték dizájn

Világos, élénk és átütő színek hangsúlyozzák a tér egyedi karakterét. Ha egy kis további csillogást szeretnél hozzáadni a nappalidhoz, fontold meg a merészebb árnyalatok használatát. Az érdekes tónusokkal felturbózott szobafestés nagyszerű módja annak, hogy kiemeljünk egy falat. Az ilyen színeket néha azonnali frissítésnek is nevezik, mert rendkívül gyorsan képesek átalakítani egy teret.

4. 3D falpanelek

A 3D faltervek népszerűsége egyre nagyobb, és egyértelműen a belső falburkolat ötletek jelenlegi trendjeivé váltak. Hangszigetelő és szigetelő funkciókat is ellátnak, miközben egységes megjelenést biztosítanak. Különösen jól mutatnak nagy területeken, ahol kevés a bútor.

5. Színes tapéta betétek

A tapétacsíkok integrálása egyszerű és megfizethető módja annak, hogy egyéniséget, vidámságot és stílust adj otthonodnak, akár a nulláról kezded, akár egy meglévő belső kialakítást változtatsz meg. Rafinált választás a dombornyomott tapéta, amelynek texturált felülete segít elrejteni a falakon lévő hibákat.

Kiemelt kép: Freepik

Array