Milyen összetevők segítenek fiatalon tartani a bőrt? Avagy mit keress a krémekre írva?

kozmetikai krémek

Rengeteg különböző kozmetikum található meg a boltok polcain, amik mindenféle varázslatot ígérnek bőrünknek. Melyiket érdemes választani, melyiknek lehet hinni? Megmutatjuk, melyek azok az összetevők, amik valóban segítenek a bőrt fiatalon tartani, amiket érdemes keresni a krémek hátulján.

Ráncok ellen a retinol, és a C-vitamin segíthet

Ha finom ráncaid vannak, a retinoidok (amelyek az A-vitaminból származnak), mint például a retinol, simábbá tehetik a bőröd, mert elősegítik a kollagén termelését. A C-vitamint tartalmazó termékek szintén nagyon jó választást jelentenek, segíthetnek eltávolítani a finom ráncokat, továbbá segíthetnek csökkenteni a napsugárzás által a bőrben okozott károkat is. Tehát amikor a drogériákban a kozmetikumokat forgatod, ne csak az árukat, illatukat, dobozuk szépségét nézegesd, hanem ezeket az összetevőket is keresd!

Megereszkedett bőrre a peptidek, és ceramidok használnak

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy mik ezek az alapanyagok, pediga  bőr kezelésében mondhatni aranyat érnek. Nem hiába használják olyan sokat a peptideket különböző kozmetikai kezelések során. A peptidek olyan aminosavcsoportok, amelyek elősegítik a fehérjék, köztük a kollagén előállítását. Ez a bőrben található fő fehérje. A ceramidos arckrémek is segítenek a megereszkedett bőrnek. A nagymértékben megereszkedett bőr, például toka területén nem távolítható el krémekkel, még akkor sem, ha nagyon sokat használjuk őket. Vannak olyan problémák, amiket csak esztétikai beavatkozásokkal lehet szépíteni. A Bónusz Plasztikai Sebészeten az egyik legjobb budapesti plasztikai sebész, Dr. Tóth András vár nagyon hatékony kezelésekkel. Olyan beavatkozások is elérhetőek itt, amik nem járnak bemetszéssel, tehát nem műtétek, mégis nagyon látványos eredménnyel járnak. Akár 5 évet is lehet egyetlen kezeléssel fiatalodni.

Öregségi foltok ellen hidrokinon, retinoidok, C-vitamin, és a kojic sav is hatékony lehet

A hidrokinon a legtöbb úgynevezett bőrfehérítő krémben megtalálható, ami nem véletlen, hiszen hatása tényleg egyedülálló: fehérítheti a bőrt, elhalványíthatja a sötét foltokat. Miközben a retinoidok egyenletesebbé tehetik a bőr tónusát. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a C-vitamin segít elhalványítani az öregségi foltokat rendszeres használat mellett, és mivel a ráncok ellen is hatékony, erősen ajánljuk a C-vitaminos krémek használatát, C-vitaminos kezeléseket. Gyakran használják a kojic savat is bőrfehérítő összetevőként. Illetve fontos azt is kiemelni, hogy a mindennapos fényvédő használata elengedhetetlen, a sötét foltok azonnal visszatérhetnek, ha ezt elmulasztod.

Egyenetlen bőrtónusra az úgynevezett AHA-k, és retinoidok nyújtanak megoldást

Az alfa-hidroxisavak (AHA) eltávolítják az elhalt hámsejteket. Ez segíthet abban, hogy egyenletesebb újak alakuljanak ki, de ehhez is megfelelő bőrápolásra van szükség. A retinoidokkal ugyanez a hatás érhető el. Azonban arra figyelni kell, hogy mindkettő irritálhatja a bőrt, ezért legyél óvatos a használatuk közben, különösen, ha száraz, érzékeny bőröd van. Esetleg konzultálj bőrgyógyásszal, kozmetikussal, és használj mellé olyan kozmetikumokat is, amik ellensúlyozzák a bőrszárító hatást.

Array