Ismeri a raklapokat? Bemutatjuk a legnépszerűbbeket

ismeri a raklapokat

A raklapok az áruszállítás és a raktározás elengedhetetlen kellékei. A raklapok közül is számos fajta van forgalomban. Raklap gyártással foglalkozó cégek a raklapok fajtáinak széles skáláját gyártják.

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy igyekeznek minden vásárlói igényt kielégíteni. A raklapok készülhetnek bármilyen méretben, és mennyiségben, teljes mértékben az ügyfelek kívánságai szerint.

Az alábbiakban ismertetünk néhányat a legnépszerűbb raklap fajtákból.

Egyutas raklapok

Az egyutas raklap onnan kapta az elnevezését, hogy ezek a raklapok nem az európai raklap szabványnak megfelelően készülnek, és kezdetben gyengébb minőségűek voltak, csak “egy útra” használták őket. De napjainkban ez már egyáltalán nem igaz. Ezek a típusú raklapok nagy népszerűségnek örvendenek. Az egyutasok mérete az amely miatt kiemelkednek az EUR szabvány közül. Ezek a raklapok ugyanis bármekkora méretben készülhetnek, így segítségükkel sokkal jobban ki lehet használni a szállításkor, vagy a raktározáskor rendelkezésre álló teret. Kevesebb kihasználatlan terület marad ugyanis. A kisebb 380×580 mm-től kezdve egészen 800×1200 mm-ig gyártható, a súlya általában 4 kg-25 kg között van.

EUR raklapok

Ezek a raklapok, ahogy a nevükből is kiderül az európai raklap szabványnak megfelelően készülnek. Ezek a fajta raklapok a raklapgyártás alapköveinek számítanak. Méretét tekintve 800×1200-as a EUR/EPAL raklap a legszélesebb körben használt csere raklap. Magyarországon az EUR raklap gyártása engedélyhez kötött. Csak azok a cégek gyárthatnak ilyen méretű raklapokat, amelyek engedélyt kapnak az Europaen Pallet Association-től.

Düsseldorf raklapok

Ezeket a raklapokat azoknak ajánlják, akiknek kisebb rakodóhelyre van szükségük. Ezek a raklapok az átlagosnál kisebb méretűek és súlyúak, ennek ellenére mégis masszívak és könnyen mozgathatóak. Méretét tekite kisebb az átalgnál (800x600x160 mm)Helymegtakarítás szempontjából tehát ideális választás.

Nyitott raklapok

Kedvelt raklap fajta ez is. Ahogy nevéből is kiderül nem teljesen zárt ezért könnyen mozgatható, szállítható. Jól szellőzik, ezért a raktározás során is rendkívül praktikus.

Csúszótalpas raklap

Ezeket úgy kell elképzelni, mint egy megerősített egyutas raklapot. A raklapok alján kereszt merevítőket helyeznek el, melyek segítségével még nagyobb stabilitást biztosítanak.

raklapgyártás egy szakma. Rengeteg cég foglalkozik raklapgyártással, azonban mivel a minőség rendkívül fontos, olyan gyártó céget válasszunk aki minőségi alapanyagokkal, és nagy szakértelemmel dolgozik. Illetve nem árt arról sem tájékozódni, mennyire tartják szem előtt az ügyfél igényeit. Mi a Simon és Nagy Bt-nél elsődleges feladatunknak tekintjük az ügyfél igények legmagasabb szintű, határidőre történő teljesítését.

Array