Mi alapján érdemes védőfóliát vásárolnunk?

A kijelző a telefonunk egyik legsérülékenyebb része, ezért minden gondos telefontulajdonos igyekszik ezt a területet a lehető legjobban megvédeni. Erre a legjobb megoldás pedig a védőfólia. A megvásárolt terméket a szervizekben lehetőségünk van hozzáértő szakemberekkel felrakatni, ettől függetlenül akár mi magunk is megpróbálkozhatunk vele. Mindezek mellett azt is érdemes tisztázni, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe mielőtt kijelzővédőt vásárolunk, illetve, hogy mi a különbség az üveg és a műanyag fólia között.

Legyünk előrelátóak

Amikor telefont vásárolunk, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy annak megfelelő védelméről is éppúgy gondoskodnunk kell. „Majd figyelek rá, hogy el ne ejtsem” – nyugtatjuk meg magunkat, azonban érdemes észben tartani, hogy a balesetek sokszor önhibánkon kívül következnek be – hiszen akár úgy is összetörhet a készülék, hogy az asztal szélén felejtjük, és valaki véletlenül leveri onnan. Arról nem is beszélve, hogy csupán néhány porszem és kisebb szennyeződés is komoly károkat képes okozni a kijelzőn, nem beszélve a zsebben, táskában mellette tartott kulcscsomóról. Az efféle balesetekre olykor még a garancia sem feltétlen terjed ki, ezért érdemes inkább óvatosnak lennünk, és megtennünk bizonyos óvintézkedéseket annak érdekében, hogy ne fogjuk bosszankodva a fejünket a későbbiekben.

Hasznos tippek és tanácsok a fóliavásárlást illetően

A védőfóliák piaca egyre nagyobb, ezért annak érdekében, hogy biztosra menjünk a választást illetően, és a lehető legjobb terméket vegyük meg mobilunk számára, mindenképpen érdemes körültekintőnek kell lennünk, és az alábbi szabályokat az eszünkben tartani.

 • Fontos, hogy az általunk vásárolt fólia megfelelően illeszkedjen a telefon kijelzőjére – ne hagyjon szabad felületet a képernyőn, és ne is lógjon le róla.
 • Amennyiben a védőréteget nem tudjuk mi magunk felrakni, inkább ne próbálkozzunk vele, hanem kérjünk szakszerű segítséget telefonos szervizben – a rosszul felhelyezett műanyag- vagy üveglap ugyanis nagymértékben torzíthat a képernyő színein, ráadásul a készülék az érintésekre is kevésbé lesz érzékeny, és ez egy idő után kifejezetten zavaró lehet.
 • A teljes körű védelem érdekében érdemes a fólia mellé védőtokot is beszerezni, ezáltal mobilunkat még az erősebb ütésekkel szemben is jóval ellenállóbbá tehetjük.
 • Ugyan ma már a csúcskategóriás készülékekhez a gyártó is biztosít védőfóliát, ettől függetlenül nekünk is célszerű beszereznünk néhány plusz lapot, hiszen könnyen lehet, hogy rövid időn belül szükség lesz rájuk. Így még a hirtelen bekövetkezett szerencsétlenségek sem érhetnek minket teljesen felkészületlenül.

ütésálló telefontok

Üvegfólia vagy műanyag fólia – melyiket érdemes választani?

Ha szeretnénk telefonunkra védőfóliát felhelyezni, kétféle termék jöhet szóba: az üveg és a műanyag. Jól gondoljuk meg a döntésünket, egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy végül melyik kerül fel a kijelzőre. Nem vitás, hogy az üvegfólia szinte minden szempontból jobb megoldás, ugyanis sokkal ellenállóbbá teszi a telefonunkat:

 • a karcolásokkal,
 • a szennyeződésekkel,
 • a keményebb ütésekkel,
 • az erősebb hőhatásokkal,
 • a zsírral,
 • és a vízzel szemben is.

Mindemellett azt is fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az üvegréteg:

 • egyáltalán nem kopik,
 • nem buborékosodik fel,
 • rendkívül jól szigetel,
 • könnyen felhelyezhető és leszedhető,
 • nem hagy maradandó nyomot maga után,
 • és semmilyen szempontból sem torzítja a kijelző színeit és képi világát, ezáltal pedig nem ront a felhasználói élményen sem.

A felsoroltak tükrében egyértelmű tehát, hogy – hiába kell érte kicsit mélyebbre nyúlnunk a zsebünkben – az üvegfólia sokkal időtállóbb és költséghatékonyabb megoldás, mint műanyag „versenytársa”. Ennek ellenére mégis sokan vannak, akik az utóbbi mellett teszik le a voksukat.ó – elsősorban amiatt, mert az sokkal olcsóbb, mint az üveg.

telefon üvegfólia

Legyünk óvatosak, a védőfólia felhelyezése során

A fólia felrakása fokozott körültekintést és óvatosságot igényel, ezért a kijelzőt – a felhelyezés előtt – fontos minél alaposabban megtisztítani, letörölgetni. Erra célra használjunk mikroszálas törlőkendőt, esetleg monitor tisztító folyadékot. Erre azért van szükség, mert már az újonnan vásárolt telefonok kijelzőjén is rendkívül hamar megragadhatnak a különféle szennyeződések – legyen szó akár a nadrág zsebünkből rákerülő szöszről, zsíros ujjlenyomatról, vagy a levegőből ráragadt porszemekről!

monitor tisztító folyadék

Array