5 tipp a kutyaszőr eltávolítására a lakásból

kutyaszőr eltávolítás

A legtöbb kutyabarát otthonban ma már szabad bejárást kapnak a család négylábú kedvencei is, akik rendszerint elhullajtott szőrszálakkal jelzik útjukat. A kutyaszőr kellemetlenséget okozhat azok számára, akik allergiásak rá, de mindenképpen nehézséget okoz mindenkinek, amikor takarításra kerül sor.

Természetesen ismerünk már hipoallergén kutyafajtákat is, melyek bátran, gond nélkül tarthatók allergia mellett is, ám a vedlés következményeitől így sem szabadulhatunk meg teljes mértékben.

Ha szeretnél még többet megtudni a kutyatartás rejtelmeiről, látogass el a https://dogx.hu/ weboldalra, ahol további tanácsokat találsz a kutya lakásban való tartásáról és neveléséről!

Hogyan távolítsd el a kutyaszőrt a lakásból?

A kutyatartásnak bizony meg vannak a maga hátulütői az otthonunkra nézve. Szinte elkerülhetetlen, hogy a szőnyegeinken, ülőbútorainkon ne fussunk bele időnként némi elhullajtott kutyaszőrbe.

A vedlési időszakban kifejezetten bosszantó lehet, ha lépten-nyomon szőrszálakkal találkozunk a saját életterünkben, bármennyire is szeretjük kedvenceinket. Összeszedtünk 5 tippet, ami segíthet hatékonyan megszabadulnod a kutyaszőrtől!

  1. Porszívózás

A parkettáról, járólapról könnyedén felporszívózhatjuk a szőrszálakat a már megszokott módon, ám egy apró csavarral felturbózhatjuk a készülékünket.

Ma már kaphatók kifejezetten állati szőr eltávolítására szolgáló szívófejek, melyeket kárpitozott felületeken, így a kanapékon, ágyneműkön és a szőnyegeken is bevethetünk anélkül, hogy kárt tennénk a szövetekben.

  1. Használj gumikesztyűt

A gumikesztyű nemcsak kezeid vegyszerektől történő megóvására tesz jó szolgálatot, de segít eltávolítani a textilfelületekre tapadt szőrszálakat is!

Nedvesítsd be vízzel a gumikesztyűt, majd enyhe nyomással simítsd végig a kezeddel a fotelen. A nyomás hatására a szőrszálak elemelkednek és egyszerűen rátapadnak a nedves gumikesztyűre. Ilyen egyszerű!

  1. Használj szöszhengert

Az öntapadós szöszhengereket szinte bárhol megvásárolhatod, és mindig kéznél tarthatod őket. Amikor megpillantasz néhány nemkívánatos szőrszálat a bútoraidon, csak görgesd végig a hengert a bútorszöveteken és párnákon, hogy összeszedhesd a szálakat.

  1. Moss és száríts!

Önmagában a textilek mosása sokat segíthet a ruhákba, párnahuzatokba és ágyneműkbe tapadt szőrszálak eltávolításában, ám a szárítógép hozza el a valódi üdvösséget számodra.

A mosást követően a szabad levegőn történő szárítás helyett dobd be a textileket akár csak egy rövid programra a szárítógépbe. Hidd el, meg fogsz lepődni, milyen sok szőrszálat képes összegyűjteni!

  1. Készülj fel az állattartásra!

Amennyiben lehetőséged nyílik rá, otthonod kialakításakor vedd figyelembe azt is, hogy kis kedvenced a lakásban fog élni.

Válassz könnyen tisztítható, sima felületű padlóburkolatokat, bútorokat és textileket az otthonodba. A pontosan illeszkedő járólapokat sokkal könnyebb takarítani, mint a rusztikus padlózatokat, a bőrkanapék könnyedén letörölhetők szemben textilhuzatos változatokkal, a fényes szaténanyagokon pedig kevésbé tapadnak meg a szőrszálak.

Hogyan távolítsd el a kellemetlen szagokat a szőnyegből?

Kevés szó esik róla, de a kutya lakásban való tartása időnként balesetekkel jár, még a szobatiszta ebek esetében is.

A járólapra került kutyapiszkot és vizeletet pillanatok alatt egyszerűen és nyom nélkül fel lehet takarítani, de a szőnyeget ért végtermékkel azonban meggyűlhet a bajunk. A kutyapiszok helyére ne fújj légfrissítőt, mert csak ideiglenesen fedi el a szagokat, célozd meg a kiváltó okot!

Jó megoldás lehet, ha szódabikarbónát szórsz a szennyezet területre, erős szagok esetén permetezz rá egy kevés ecetet is. Dörzsöld be egy puha kefe segítségével a szódabikarbónát a szálak közé. Néhány óra után alaposan porszívózd ki a szőnyeget és ints búcsút a kellemetlen szagoknak!

Összefoglaló

Az ebekkel történő együtt élés kétségkívül nyomot hagy minden lakásban. A lakás higiéniájának és tisztaságának megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy takarítás közben gondoskodjunk a nemkívánatos állati szőrszálak eltávolításáról.

Otthonunk megtisztítása a házi kedvencek szőrétől nem feltétlenül nehéz és időigényes feladat, csupán apró odafigyelést igényel, melyben segítenek a jól átgondolt praktikák.

Azzal, hogy megszabadulsz az elhullajtott állatszőrtől, komfortosabbá teheted az otthonodat, tisztábbá teheted a belső levegőt, kényelmesebbé teheted barátaidnak a vendégeskedést és javíthatsz a saját közérzeteden is!

Array