Korszerű kültéri asztalok a kertbe és a teraszra

család eszik a kertben

Egy saját kert vagy akár egy szerény méretű erkély is igazi ajándék – egy ilyen helyen rendkívül kellemes és kényelmes körülmények között tartózkodhassunk a friss levegőn.

Ehhez azonban feltétlenül szükség van egy kerti asztalra, amelyet körülülhetünk a szeretteinkkel vagy a vendégeinkkel. Mire figyeljünk elsősorban, amikor kiválasztjuk ezt a bútordarabot, főleg ha korszerű, dizájnos modellt szeretnénk? Ismerkedjen meg írásunkkal.

Erős és tartós kültéri asztalok az erkélyen és a teraszon

A kerti bútorok folyamatosan ki vannak téve a külső körülmények romboló hatásának. Ezért a legfontosabb szempont, hogy ellenállók legyenek az olyan hatásokkal szemben, mint a csapadék és a túlzott napsugárzás. Ezért a legjobb, ha erős és időjárásálló anyagokból készült kerti asztalokat választunk. Nagyon előnyösek a porfestett fém kültéri asztalok, de a természetes fa is sokáig szép marad, ha megfelelően kezelik.

kerti asztalok

Korszerű és esztétikus

A tartósság, mint láttuk, rendkívül fontos tényező a kültéri bútorok esetében. De mire figyeljünk akkor, ha a korszerű dizájnt szeretjük igazán? A legújabb irányzatoknak megfelelő kerti asztalok és erkélyasztalok alapanyaga általában fém, lakkozásuk pedig visszafogott színekben készül, vagyis fekete, szürke ill. grafit árnyalatú.  A vizuális trendekbe rendkívül jól beleillenek a vékony lábú modellek, amelyek általában szintén fémből készülnek.  Ezek a darabok remekül illenek a minimalista terekbe, ahol minél kevesebb berendezési tárgyra és dekorelemre van szükség, hiszen mindez csak megtörné a térélmény egészét.

A praktikum sem utolsó szempont

Az erkélyeken, teraszokon és kertekben alkalmazott asztalok nagyon praktikusak, ha kinyithatók vagy összecsukhatók. Ez főleg akkor fontos, ha nagyobb összejöveteleket rendezünk, vagy ha váratlan vendégeink érkeznek. Ilyenkor egy szempillantás alatt megnövelhetjük az asztalfelületet. Használaton kívül pedig egyszerűen összecsukhatjuk a bútort, hogy ne foglaljon felesleges helyet.

A kültéri asztalok praktikusak, szépek és tartósak is lehetnek egyben, ha figyelembe vesszük a fentebb felsorolt szempontokat. Szerencsére a gyártók olyan sok különböző terméket kínálnak, hogy bőven van miben válogatnunk.

Array