5 tipp a különleges ünnepi kávézásokhoz

különleges kávék

Kávémániás vagy? Akkor biztosan ismered a Lavazza világát, ami a kávézás maradandó élményét nyújtja. Az igazi kávéimádók nem érik ám be a hagyományos szokásokkal, szeretik felborítani a kereteket. Most megosztunk veled néhány tippet, ami hozzásegít a különleges kávéélményhez, ha Lavazza kávét választottál.

  • Próbáld ki a kávét tonikkal

Már nem is nevezhető újdonságnak a tonikos kávé és egyre több rajongója van. Aki szereti a tonikot és a kávét is, annak tényleg nem mindennapi élményt ad. Persze csak úgy váratlanul nem lepnénk meg senkit egy ilyen variációval. De nézzük, hogy is lesz tökéletes a szervírozás és visszatérő az alkalom.

Fontos, hogy átlátszó poharat válassz, úgy gusztusosabb lesz a látvány. Jöhet a jég, majd a tonik, töltsd meg velük a poharat félig. És most jön az, amitől extra lesz az ital: főzz le frissen Lavazza presszó kávét és csorgasd a jégre. Letagadhatatlan lesz az ízélmény, melyben keveredik a karakteres Lavazza aroma és a kesernyés tonik. Ha szeretnél rajta még egyet csavarni, a tonik után tolj egy kis szelet citromot a jég közé.

  • Narancslé és a kávé

Egyáltalán nem furcsa a párosítás, ha egy szálloda reggelijénél látjuk egymás mellett a narancslevet és a kávét. De a kettő egyben bizony már sokakat meglep. Ami szükséges hozzá, az a frissen főzött Lavazza kávé, a frissen facsart narancslé és persze megint a jég. Először jöhet a pohárba a jég, majd a narancslé és a kávé. Már fogyaszthatjuk is és csodálkozhatunk az ízén.

  • Jegestea és kávé egyben

A Lavazza kávé serkentő aromája kiválóan párosul a gyümölcstea gyengén kesernyés zamatával. Az elkészítés az előző mixekkel azonos, sőt, kiegészíthetjük a pohár szélén végigkúszó naranccsal, illetve belőle pár cseppel a pohárba. A legjobb, ha frissen, azonnal elfogyasztjuk.

  • Limonádé kávéval

A három eddigi tipp után már nem is fogsz azon csodálkozni, hogy limonádéval is készíthetsz Lavazza kávét. A limonádé és a kávé mellé jöhet bele a citrus és a menta, a jeget pedig fagyasztott gyümölccsel helyettesítheted.

  • Házi Cold Brew

A végére pedig egy kicsit munkaigényesebb, de nagyszerű kávéélményt nyújtó lehetőség a Házi Cold Brew. Egyszerű az elkészítése, nem kell tőle megijedni, csak egy kicsit nagyobb előkészületet igényel.

Amit feltétlenül be kell szereznünk, az 40g közepesen durvára vagy durvára őrölt Lavazza kávé, amit fél liter hideg vízhez kell adnunk és hűtőbe tennünk 12 órára. Majd, ha kivettük ízesíthetjük higíthatjuk még kedvünk szerint, mehet bele nyugodtan a tej is. Ugye nem érted mitől lesz jó a kávé, ha vízbe öntve tartod? Ha megkóstolod, akkor rájössz milyen utánozhatatlan természetes, édeskés ízt kapsz.

Nincs más hátra, mint kipróbálni ezeket a jobbnál jobb kávézási praktikákat, aztán örömmel hátradőlni a vendégek elégedettsége láttán. Az összejövetelek, ünnepek lehetőséget adnak a hagyományoktól eltérő kávézásra, rugaszkodj el egy kicsit te is.

Array