Így óvhatjuk meg a hagyatékainkat

hagyaték megóvás

Az otthoni nagytakarítások és lomtalanítások közepette sorra kerülnek elő a régi holmik, avagy a felmenőktől örökölt régiségek. Persze sajnálunk kihajítani ezeket a dolgokat, ezért általában csak annyit teszünk, hogy elrakjuk őket a következő takarításig. Pedig sokkal jobb helyre is kerülhetnének az örökségek.

Új esélyt kapnak a régiségek

Sokszor fejtörést okoz, hogy mihez kezdjen a család a nagyszülőktől megörökölt bútorral, a nagynéni antik faliórájával vagy az dédszülők porcelánkészleteivel. Ezekhez a tárgyakhoz oly sok szép emlék fűződik, viszont folyamatosan foglalják a lakás hasznos tereit, és az állapotuk is rendre romlik. Ugyanakkor érhető módon a szemétbe sem szeretnénk dobni a régmúlt emlékeit. Ebben az esetben lehet nagyszerű alkalom a hagyaték felvásárlás. A szolgáltatásra szakosodott régiségkereskedők nem csak a körültekintő elszállításról gondoskodnak, de az állapotmegőrzést is szem előtt tartják. Ráadásul a hagyatékokért szép összeg is ütheti a markunkat, amiből akár a család következő tengerentúli nyaralását, vagy egy új autó vásárlását is fedezhetjük.

Mi a helyzet a régi bútorokkal?

Fontos tudni, hogy az antik szobaberendezések esetében még kardinálisabb, hogy időben szakértő kezekbe kerüljenek. Erre azért van szükség, mert a legtöbb régi szobabútorzat fából készült, amiben idővel megtelepszenek az apró percegő bogarak. A kis ízeltlábúak hónapok kitartó munkájával akár a földdel tehetik egyenlővé a nagy értékű enteriőrt. Kár volna, ha a dédi ónémet bútora a bogarak elemózsiájává válna. Ha időben kapcsolunk, akkor a bútor felvásárlás keretein belül megóvhatjuk a berendezések állapotát, és még pénzt is hozhatunk a család konyhájára.

Végezetül fontos hozzátennünk, hogy csak olyan régiségkereskedőt keressünk fel a hagyatékaink átvételére, aki megbízható, jól leinformálható és kellő referenciával rendelkezik. Nagy segítségünkre lehet ebben az internet. Kerüljük a szerencsevadászokat, mert azzal nemcsak a régi tárgyainkra hozunk bajt, de a pénztárcánk is bánhatja.

Array