Hogyan szabadulhatsz meg a szem alatti sötét karikáktól?

karikás szemek

Ha úgy érzed, hogy tekinteted még akkor is fáradtnak és kimerültnek tűnik, amikor kipihenten ébredsz, érdemes elgondolkodni, hogy milyen kezelés jöhet szóba számodra, amellyel tartós, természetes és szép eredményt érhetsz el a szem alatti sötét karikák eltüntetésében. Mi okozza a karikákat, és hogyan tudsz nekik fájdalommentesen, gyorsan és hatékonyan búcsút inteni?

Mi állhat a karikás szemek hátterében?

A szem alatti sötét karikáknak számos lehetséges oka lehet, melyek közül a leggyakoribbak:

  • Fáradtság: A kevés alvástól, az extrém fáradtságtól, vagy csak ha a szokásosnál néhány órával tovább maradsz fenn, csúnya karikák alakulhatnak ki a szemed alatt, mivel ilyenkor a bőr alatti szövetek és erek elkezdenek látványosabbá válni. 
  • Életkor: Ahogy öregszünk, a bőrünk vékonyabbá válik, mivel a rugalmasságát fenntartó zsír és kollagén mennyisége csökken, ami a szem alatti terület sötétedését okozhatja. 
  • A szem túlerőltetése: A televízió vagy a számítógép képernyőjének bámulása megterhelheti a szemet, ami tágítja a szeme körüli ereket karikás szemeket eredményezve. 
  • Allergia: Allergia esetén a szervezet hisztaminokat szabadít fel, hogy leküzdje a betolakodót, ami többek között viszketéssel, bőrpírral és duzzadt szemekkel jár. A hisztaminok hatására ráadásul az erek is kitágulnak, és jobban láthatóvá válnak a bőr alatt.
  • Túlzásba vitt napozás: A napozás hatására a szervezeted túlzott mértékben termelheti a melanint, vagyis azt a pigmentet, amely a bőröd színét adja. A túl sok napsütés – különösen a szemeknél – a környező bőr pigmentációjának sötétedését okozhatja.
  • Genetika: A családban öröklött tulajdonságok, amelyek akár már kora gyerekkorban megjelenhetnek, szintén szerepet játszanak a szem alatti sötét karikák kialakulásában, ahogy például a pajzsmirigybetegség is.
  • Vérszegénység: Vérszegénység esetén a bőr sápadtabbá válik, és sötét karikák jelenhetnek meg a szem alatt, ilyenkor vérvizsgálatra lehet szükség, hogy ellenőrizzék a vas szintjét. 

A karikás szemek kezelése

Hogyan érhetsz el azonnali, látványos eredményt, ha zavarnak a karikás szemek, amikor a tükörbe nézel? A karikatöltés minőségi, svájci hialuronsavval és vitaminokkal hosszú távon megoldja a problémádat, ráadásul már 1 ampulla is megfiatalíthatja a tekintetedet! A kezelés ambulánsan történik teljesen fájdalommentesen, és mindössze 20-25 percet vesz igénybe, de a hatást  8-18 hónapig is élvezheted.

A hialuronsav bőrünk alapvető és természetes összetevője, amely hozzájárul bőrsejtjeink hidratálásához és megújulásához, valamint támogatja a bőr kollagéntermelését. A lidokain pedig segít érzésteleníteni a területet, hogy semmilyen kellemetlenséget ne tapasztalj az injekciózás során. A plasztikai sebészet eljárásaihoz képest a szem alatti karikák feltöltése minimálisan invazív beavatkozás.

karikatöltés

Mire ügyelj, amikor kiválasztod a megfelelő eljárást?

Ha esztétikus, természetes hatást szeretnél, csak szakvizsgával rendelkező plasztikai sebészt engedj a szemed közelébe. A kevésbé képzett szakemberek ugyanis súlyos mellékhatásokat okozhatnak, például a töltőanyag egyenlőtlen felviteléből vagy egy véna vagy artéria véletlen átszúrásából adódóan.

A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont szakembergárdája magasan képzett, nagy szakmai tapasztalattal bíró, elismert plasztikai sebészekből áll, akik 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak kezeléseikre. Ha gyönyörű, exkluzív környezetben szeretnél fiatalodni, jelentkezz ingyenes konzultációra, ahol orvosoddal megbeszélhetitek, hogy milyen megoldást javasol szépülésed érdekében.

Képek forrása: Freepik

Array