Hogyan könnyítheti meg életedet egy okos otthon?

okosotthon

2022-ben szinte már mindenki rendelkezik legalább egy okos eszközzel. Valószínűleg te is, ha másra nem is gondolunk, csak egy okos telefonra. Elképzelhetetlennek tartod, hogy otthonod is tele legyen okos eszközökkel? Pedig számos olyan termék létezik, amellyel otthonod kényelmesebb lehet számodra. Összeszedtünk néhány információt, hogy miért érdemes neked is az intelligens otthon világa felé fordulnod!

Egy menő, de felesleges dolog vagy valóban hasznos dolog otthonunkat okos eszközökkel feltölteni? Nos, 2022-ben erre már egyértelműen az a válaszunk, hogy egy okos otthon igen nagy segítség lehet hétköznapi életünkben is. Sokszor azonban nehéz elképzelni, hogy mégis hogyan lehet könnyebb az életünk attól, hogy van egy eszköz, aminek beszélhetünk és központilag irányít dolgokat.

Okos otthon rendszerben érdemes gondolkodni

Talán az első és legfontosabb, hogy okos otthon rendszerben gondolkozzunk. Ugyanis sokan megvásárolják életükben először pl. egy hangvezérléssel működő Alexát, aztán pedig egy Apple okos tévét. Nos, ezeknek a kompatibilitása nem adott, tehát két olyan eszközünk van, ami nem működik egymással, így nem is tudjuk kihasználni az előnyeiket.

Egy átgondolt vásárlással együttesen tudunk irányítani számtalan eszközt.

Világítás, redőnyök, pergolák és még sok más eszköz irányítása együttesen.

Egy intelligens otthon ma már sokkal több egy hanggal működő hangszórónál. Lehetőségünk van például a Somfy megoldásaival arra, hogy a redőnyök, világítások vagy éppen a pergola automatikusan, az általunk kívánt időben változtasson beállításain.

Ezekkel a lehetőségekkel a jelentős kényelmi funkción kívül pihenésünk és proaktivitásunk is növekedhet.

Érdemes okos otthon megoldásokba fektetni?

Amennyiben rendszerben gondolkodunk mindenképp. Számos olyan funkció kerülhet terítékre, amit egyik pillanatról a másikra nagy örömmel fogunk megszokni és beállításuk is egyszerű.

A kiválasztás során figyeljünk arra, hogy kompatibilis legyen könnyedén minden eszközünkkel.

Megoldás lehet például a TaHoma, amely számos rendszerrel tud együtt működni. Ne féljünk tehát új dolgokat kipróbálni és nyitni erre a világra, hamarabb megszokjuk ezt a kényelmet, mint gondolnánk!

Array