A gránátalma, nagyon finom, és egészséges, rengeteg vitamint tartalmaz, de nem adja könnyen magát. Elég különleges szerkezete van, és egy kis praktikára van szükség a gránátalma pucolásához, hogy hozzáférjünk a lédús magokhoz.
Eszközök a gránátalma pucolásához
- éles kés
- fakanál
- vágódeszka
- tál
Gránátalma pucolás lépésről lépésre
1.Vágd félbe a gránátalmát.
2. A kezeddel húzkodd meg kicsit a széleit, hogy a magok kicsit kilazuljanak.
3. Vedd a tenyeredbe a félbevágott gránátalmát, tartsd a tál felé, és a fakanállal ütögesd felülről, hogy a magok kipotyogjanak.
4. A gránátalma belsejében fehér hártya választja el a magokat egymástól, előfordulhat, hogy ilyen hártya is fog a tálba potyogni.
5. A hártyát a legegyszerűbben úgy tudod szétválasztani a magoktól, ha felöntöd vízzel a magokat. A magok a víz alján maradnak, a hártya pedig a víz felszínére úszik, így könnyen el tudod távolítani.
Mire tudod felhasználni a gránátalma magokat?
Készíthetsz belőle italt, turmixot, süteményeket, vagy narancsos rukkola salátát fetával.
Díszíthetsz vele sütőtökös csokiroládot.