Funkcionális kerti bútorok – hogyan válasszunk megfelelő garnitúrát?

kerti bútor

Van egy kis „talpalatnyi” zöldterülete? Fantasztikus! Használja jól ki, hogy igazán kellemes pihenőhelyet készíthessen családja és barátai számára, akik biztosan szívesen feltöltődnek majd itt az egész napos munka vagy tanulás után. Ha kertibútor-garnitúrát választ, ellenőrizze, hogy funkcionális-e a felépítése. Így nemcsak helyet takarít meg, hanem maximálisan kihasználja ingatlana minden adottságát, vagy akár a téli tárolás gondjától is megszabadulhat.

Természetes anyag vagy műanyag? Melyik a jobb választás?

Fa (és fém) kontra műanyag? Néhány éve minden minőségi terméket kereső vásárló azt felelte volna, hogy az egyetlen igazán jó megoldás a fémvázas fa kerti bútor. Ma ebben már nem vagyunk annyira biztosak. Mind a fa, mind a műanyag könnyen karban tartható (bár a műanyagot nem kell néhány szezon után felújítani és ápolni), és összecsukható is lehet. A végső döntést a dizájn és a környezet stílusa alapján hozzuk meg. Érdemes a saját ízlésünknek megfelelő bútorokat választanunk.

Ha elsősorban a funkcionális szempontokat vesszük alapul, a rattan és fonott bútorral lesz a legtöbb gondunk. Rendkívül elegánsak és stílusosak, díszére válnak egy ápolt kertnek, de a legtöbb modell nem összecsukható, és arra is vigyázni kell, hogy minél kevesebb nedvesség és napsugárzás érje őket. Ezért ilyen bútort csak akkor válasszunk, ha sok szabad helyünk van a kertben vagy a teraszon, és biztosak vagyunk abban, hogy a tárolásukkal sem lesz gond, hogy elférnek a garázsban, tárolóhelyiségben vagy száraz, fűtött pincében.

A funkcionalitás a használat kényelme

Tényleg olyan fontos, hogy egy bútor funkcionális legyen? Ne felejtsük, hogy a tél beállta előtt a kerti garnitúrát (https://www.vidaxl.hu/g/6367/kerti-butor-garniturak) biztonságos módon kell elhelyezni. Mindegy, hogy műanyag vagy fabútoraink vannak – a hó, a fagy, a nedvesség és a többi külső tényező nagyon nagy kárt tehet a bútorainkban. Nincs értelme egész helyiségek, tárolók területét telepakolni, ezért jobb, ha összecsukható bútorokat választunk.

Array