Anyák napi ajándék ötletek

anyák napi ajándék ötletek

Anyák napjára hagyományosan virággal és kézzel készült ajándékkal készülünk, korosztálytól függetlenül. Ehhez ötletekre és kézügyességre van szükség.

Ötleteket adunk, és mivel kézügyességet nem adhatunk, ezért igyekeztünk olyan ajándék ötleteket összeszedni, melyek akár készen megvásárolva is szép és praktikus ajándéknak számítanak.

Praktikus anyák napi ajándék a konyhában

A konyhában mindig kellenek textilek, amiket viszonylag könnyű megvarrni (és készen is lehet venni). Ilyen például az edényfogó kesztyű, a konyharuha, a kötény, a fedőfogó.

A másik praktikus vonulat az, hogy a konyhában mindig kevés a tároló doboz. ezek a dobozok lehetnek papírból, műanyagból, fából vagy üvegből is. Mint egy díszes befőttes üveg. Nézzünk körül, hogy anyának milyen tárolók a kedvencei, és készítsünk neki anyák napjára néhány egyedi tárolót.

Ilyen tároló lehet egy nagyobb agyag bögre is, amit saját kézzel formáztunk.

Praktikus anyák napi ajándék a nappaliba, hálószobába

A nappali is tele van textilekkel, melyekből ötleteket gyűjthetünk. Ilyen lehet egy párnahuzat, vagy terítő, a bátrabbak függönyt is készíthetnek (vagy vehetnek készen). Nagyon divatosak mostanában a fotós pólók, illetve a régebbi fotós pólókból varrt takarók, paplan és párnahuzatok, ami szintén adhat nekünk jó ötleteket.

A másik oldala a nappalinak, a sok apróság, amik a hangulatot adják. Az üvegcsék, a virágok, és a gyertyák. Gyertyából sosem elég, mert színesek, szépek és még akkor is a nyugalom hangulatát árasztják, ha sose gyújtjuk meg őket. Igaz?

Ezért gyertyát készíteni (vagy vásárolni) és ajándékozni mindig remek ötlet.

A hálószobába pedig a meghittség és nyugalom érzését kell elhozni minden kiegészítővel. Egy fárasztó nap után meg tudjunk pihenni és együtt lenni azzal, akit szeretünk. Ehhez számos kisebb-nagyobb kiegészítőre van szükségünk, mint pl. az ágytakaró, a párnák, az ágyneműhuzat, a függöny. Akkor érezzük jól magunkat ebben a szobában, hogyha harmonikusan illeszkednek egymáshoz és egységet alkotnak. Ezért bármelyik kiváló ajándék lehet egy édesanyának.

Anyák napi csokrok

Anyák napjára hagyományosan virágcsokorral is készülünk. Ám nem muszáj, hogy a csokor virágból legyen. Lehet csokiból, hűtőmágnesből, apró gyertyákból is. Vagy bármiből, amit anya szeret enni, inni, nézni.

Összegezve

Amikor anyák napjára keresünk ajándék ötletet, ötvözhetjük a kedves ajándékokat a praktikummal. Készíthetünk a lakásban hasznosítható ajándékokat kézzel. Persze, ha a kézügyességünk nem túl fényes, akkor irány a vásárlás. Készen vett dolgokból is alkothatunk egyedi ajándékot. Olyat, amit senki más nem adhat anyának a Föld kerekén!

Ez is érdekelhet:

Array