A méregtelenítés kívül-belül látványos eredménnyel jár

méregtelenítés

A méreganyagok, salakanyagok felhalmozódása a szervezetben több fronton is problémákat generálhat. Egyrészt ott van az elsavasodás, mint jelenség, ami a szervezet egészét negatívan befolyásolja. Másrészt kétségtelen tény, hogy ahogy egyre több a kiszűrésre váró komponens a vérben, úgy változik meg a bőr milyensége. Ugyanis bár orvosilag bizonyított tény, ám a mai napig kevesen tudják, hogy a bőr az immunrendszer külső védelmi vonala.

A bőr feszesítése végső megoldásként szolgál?

Nem egészen. Pontosabban természetesen a tüneti kezelés nagyszerű ötlet. A sokak által kedvelt hialuronsav nemcsak a kozmetikákban arat. Az igazság az, hogy nincs egyetlen ember sem a Föld kerekén, akinek a szervezete ne hálálná meg a jelenlétét. Sokan egyből a feltöltött ajkakra asszociálnak, ha erről a komponensről van szó, viszont a jelentősége ennél sokkalta komolyabb és mélyebb. Az alkalmazása ráadásul a tablettás kiszerelésnek köszönhetően pofonegyszerű, azaz az adagolás sem okozhat nehézséget. De visszatérve a kiindulási góc rátalálásához: a bőr nem véletlenül reagál úgy, ahogy. A ráncosodás, a különböző elváltozások feltűnése akár a nem megfelelő méregtelenítés jelei is lehetnek.

Mivel támogatható a leginkább hatékony módon a máj működése?

Fő méregtelenítő, kiválasztó szervünk a máj, aminek, meg kell hagyni, bőven akad dolga. Főleg napjainkban, amikor a szintetikus anyagok fénykorát éljük még az élelmiszerek terepén is. A hagyományos máriatövis előnyeit az elmúlt években fedezték fel újra. Azért újra, mert a tradicionális népi gyógyászat évszázadok óta ismeri és alkalmazza, talán mondanunk sem kell, hogy nem akármilyen hatásfokkal. Ha a máj elfárad, annak bizony a szervezet számtalan módon adhat hangot. A prevenció mindenkor megtérülő taktika, és természetesen érdemes odafigyelni arra, hogy milyen anyagok kerülnek be a testbe, illetve érintkeznek vele. De a természetes kincs bevetésével még a terhektől roskadozó máj is felszabadulhat, aminek hála a szervezet egésze megkönnyebbülhet.

A fotó forrása:

Subbotina Anna / Shutterstock.com