5 fantasztikusan kreatív ékszer tárolási ötlet otthonra

ékszer tárolás

Rengeteg meseszép kiegészítőt halmoztál fel? Kár lenne őket egy sötét doboz mélyére rejteni! Ha kreatív tárolási ötletet választasz, mutatós és költséghatékony módon helyezheted el ékszereidet otthon. Tarts velünk 5 fantasztikus, könnyen megvalósítható megoldásért!

  1. Ékszerek tárolása a falon

Az ablak felett vagy más üres falfelületen káprázatosan mutatnak az épp nem használt kiegészítők. Ehhez nem kell mást tenned, mint kiválasztanod egy megfelelő falrészt. Érdemes egy izgalmas, sötétebb színnel lefesteni, így jobban mutatnak majd a lelógó nyakláncok, karperecek és fülbevalók. Ezután szögekkel vagy rajzszögekkel helyezheted el rajta a gyűjteményt.

  1. Vintage üveges szekrény

A dédmama házában van egy használaton kívüli üveges szekrény? Fesd le vagy antikold kedvedre, s helyezz el benne tartókat. Így egy igazi kis ékszeres vitrined lesz. Nemcsak dekoratív, de átlátható is. S ha ezek után beleszerettél a stílusba, a pároddal közösen a vintage jellegű eljegyzési gyűrűk árait is megnézheted.

  1. Ékszeres fiók

Biztosan találsz a szekrényedben vagy az asztalban egy nagyobb területű, lapos fiókot. Helyezz el benne elválasztókat, hogy külön legyen tér a gyűrűknek, láncoknak, fülbevalóknak. Belsejét bevonhatod bársonnyal, a tökéletesebb hatásért. Ide kerülnek majd a ragyogó kiegészítők. Ha az asztal lapja üveg, akkor ez a tárolási mód is hozzátesz a szoba hangulatához.

  1. Természetközeli megoldások

Egy bohém stílusú otthonhoz kiválóan passzol a vastagabb faágakból készült tároló megoldás. Az ágak natúr kezelést kapnak, kis akasztókat erősítünk rájuk, majd a falra rögzítjük őket, tetszőlegesen. Egyiken a nyakékek, másokon a karkötők, míg a harmadikon a gyűrűk és fülbevalók kaphatnak helyet. Harmonikus és egyedi ez a megoldás, ráadásul fillérekből kijön.

  1. Kompozíció dísztárgyakkal

Ha egyébként is sok dekorációs kellék vagy apró figura van a szobádban, használhatod őket tárolóként. Az egyik polcon külön is kompozíciót hozhatsz létre ékszereidnek, melyek 1-1 berendezési tárgyról lógnak. Kerülhetnek színes üvegekre, porcelántálakba, régi játékokra, plüssök nyakába. Ez a kreatív elrendezés biztosan feltűnik majd a látogatóknak.

Összefoglalás: Nem mindenki szereti visszafogott módon rendszerezni ékszereit. Sokan vannak, akik egyben életterük díszítésére is szívesen használják őket. Ennek nincs akadálya, ha kreatív módon helyezzük el ezeket a kiegészítőket a szobában. A fenti 5 lehetőséges érdemes kipróbálni.

Array