WPC kerítések – milyen kertbe illenek?

wpc kerítés

A modern fa és műanyag kompozit, avagy a WPC kerítések mindenféle stílusú kertbe remekül passzolnak. Sokan azt gondolják, hogy csakis a modernebb, letisztultabb udvarokon mutatnak jól ezek a környezetbarát kerítések, pedig ez közel sincs így. A többféle stílus és szín segít megvalósítani, hogy a WPC kerítésünk egy modernebb vagy egy hagyományosabb stílusú kertbe is színt és életet leheljen.

Mi is az a WPC kerítés?

A műanyag és fa technológiát ötvöző WPC kerítés fa textúrával rendelkezik, így a fához hasonlít leginkább és nem a műanyaghoz. Azonban a műanyagnak köszönhetősen számos előnnyel rendelkezik egy ilyen kerítés és talán ennek köszönhetően is vált a tájépítészet egyik létfontosságú anyagává. A WPC kerítések természetessége lehetővé teszi, hogy a faanyagot modern és környezetbarát anyagokkal helyettesítsük, ezzel csökkenthetjük a fakivágások számát és védhetjük a bolygónkat.

kerítés

Mi is az a fa és műanyag kompozit?

A WPC nem más, mint a wood plastic composite szavak kezdőbetűiből alkotott mozaikszó. A fából és műanyagból készült WPC termékek hihetetlenül előnyös jellemzőkkel rendelkeznek. A kompozit kerítés tehát műanyag és fa keverékéből készül, általában újrahasznosítás útján, így valóban egy környezetbarát termékről van szó. A fa összetétel biztosítja a természetes, autentikus hatást, míg a műanyag biztosítja a kerítés tartósságát és a környezeti hatásokkal szembeni magas ellenállóképességet.

Milyen érvek szólnak a WPC kerítések és korlátok mellett?

Kertünk számára ez a kerítés lehet a legjobb választás és emellett rengeteg érv szól. A WPC kerítések csak kevés karbantartást igényelnek. A fa-műanyag kompozit kerítések miden stílusú kertbe remekül passzolnak, legyen szó egy hagyományos vagy egy modern kialakítású kertről. A WPC kerítések és korlátok strapabíróak, ellenállnak a változó időjárási viszonyoknak és a környezeti hatásoknak. Az is vonzóvá teszi ezeket a kerítéseket, hogy a gyártók sok esetben garanciát is vállalnak a termékekre. A WPC kerítések rendkívüli módon ellenállnak a penésznek, a gombáknak és a rothadásnak. Ha egy ilyen kerítés mellett döntünk, sok-sok évig nem kell kerítéscserén gondolkodnunk.

Melyik WPC kerítést és korlátot válasszam?

Nem könnyű a döntés, hiszen a WPC kerítések és korlátok kategóriájában számtalan, szebbnél – szebb kompozittal találkozhatunk. Vegyük például a Colosseum WPC kerítést, amely nem csak praktikus, de könnyen is rögzíthető és sötétbarna, illetve sötétszürke színekben is kapható. A fahatású, csokoládé vagy sötétszürke Elysée kerítés szintén ellenáll az elemeknek és környezetbarát. A klasszikus bordázott WPC kerítés – és korlátelem sötétbarna, kávébarna és mogyoróbarna színe is levehet bennünket a lábunkról egy pillanat alatt, csakúgy, mint a famintás Monte Carlo négy színben – sötétbarna, vörösfenyő, natúrfenyő és sötétszürke – is kapható, gondozásmentes, minimális karbantartást igénylő elemei. A letisztult stílusú szintén Monte Carlo WPC kerítések, korlátok színvilága – sötétbarna, vörösfenyő, natúrfenyő, sötétszürke – szintén lehetőséget nyújt egy dizájnos kert kialakítására.

Vágjak bele, vagy kérjek mintát?

Attól függ, hol tervezzük a vásárlást. A WPCGURU-nál lehetőség van mintakérésre is, akár több mintát is igényelhetünk, hogy megnyugodjunk, az online keresgélés során is jó szín és típus, stílus mellett döntöttünk. A wpc-burkolatokkal foglalkozó WPC GURU webshopjában is leadhatjuk a rendelésünket, de a bemutatótermükben a személyes vásárlásra is lehetőségünk van.


Array