Vadászati kiegészítők – ruhák és cipők minden időjáráshoz

vadászok1

Amikor vadászatra gondolunk, a legtöbben a fegyverekre, valamint távcsövekre és kamerákra gondolunk. Mindezek természetesen szükségesek, azonban ezzel még nem ért véget a vadászati kiegészítők listája. Hiszen fontos, hogy rendelkezzünk minden időjáráshoz alkalmas vadászruhával és vadászcipővel.

Vadászruha

megfelelő vadászruhákkal sokkal kényelmesebbé tehetjük a hosszabb-rövidebb túrákat. Ennél is fontosabb azonban, hogy a különböző időjárási viszonyokkal szemben is sokkal ellenállóbbá tesznek. Egy vadásznadrág és egy vadász kabát alapvető kiegészítők, fontos a kiemelt minőséget választani.

A nadrágok igen praktikusak, hiszen számtalan zsebbel ellátottak, rugalmasak, valamint többségül vízlepergető is. A kabátok esetében is hasonló tulajdonságokat találhatunk. A vízálló anyag, a széllel szembeni védelem, valamint a praktikus sok zsebes kialakítás mind-mind kényelmes viseletet eredményeznek. Ezek mellett természetesen a kapucni is elengedhetetlen.

Vadászcipő

Nem csak a vadászruhák, hanem bizony a lábbelik esetében is fontos a jó minőség. Amennyiben ugyanis minőségi vadászcipőt választunk, ez kényelmesebbé teszi a hosszú gyaloglást, valamint az egyhelyben állást is. Céljuk tehát az időjárással szembeni ellenállóság fenntartása, valamint a kényelem. Általánosságban igaz rájuk, hogy megerősített bokarésszel, nagyszerű szigeteléssel, valamint magas páraáteresztő képességgel rendelkezik. A kivehető talpbetét higiénikussá teszi.

vadászok2

A fotó forrása: rodimovpavel – stock.adobe.com

A megfelelő minőségű darabok kiválasztása után a megfelelő tárolásra és kezelésre is fontos hangsúlyt fektetni. Hiszen kiemelkedő minőségüket sokkal tovább tudod megőrizni, amennyiben nem a kanapé lesz az elsődleges tárolási helyük. A szekrényben való tárolás mellett pedig a kíméletes, de alapos tisztítás is elengedhetetlen.

Kiemelt kép: freeograph – stock.adobe.com

Array