Tippek az otthoni narancsbőr eltüntetéshez

narancsbőr

A hason, a combon, a feneken és a felkarokon jelentkező kellemetlen narancsbőr a kötőszövetben található túlzott zsírfelhalmozódás miatt alakul ki. A petyhüdt, megereszkedett, egyenetlen bőr hátterében számos ok állhat. Leggyakrabban a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő táplálkozás, a stressz és a dohányzás okozza, de akár hormonális problémák, örökletes hajlam vagy lassú anyagcsere miatt is létrejöhet.

Szállj szembe a cellulittal!

A cellulit eltüntetése sajnos nem egyszerű feladat: türelemre, odafigyelésre és tudatosságra van szükség hozzá. De a jó hír, hogy megfelelő módon kezelve jelentősen enyhíthető a bőrfelszín egyenetlensége!

A kulcs: sok folyadékfogyasztás

A szervezet működése számára rendkívül fontos a megfelelő folyadékbevitel, ráadásul esztétikai szerepe is van! A folyadék segít a méreganyagok távozásában, ami pedig enyhíti a bőr zavaró egyenetlenségeit. Naponta legalább 2-3 liter vizet igyál – citrommal, uborkával vagy különböző gyümölcsökkel fel is dobhatod az italodat!

Csodatevő gyógynövények, fűszerek

Különböző természetes alapanyagok jelentősen javítják a nyirokeringést és segítik a méregtelenítést. Mivel a narancsbőr összefügg a keringési zavarokkal, ezért a gyógynövények, fűszerek igazi társakká válhatnak a cellulit elleni harcban. A zöld tea, a ginkgo biloba, az almaecet, az omega 3, a borsmenta vagy grapefruit olajok természetes megoldásokat nyújthatnak – akár testradírként használod, akár elfogyasztod!

Segít a rendszeres mozgás is

A testmozgás hiánya lényegében a cellulit melegágyává válhat, mivel a nyirokkeringés és a méreganyagok távozása egyre jobban csökken. És habár önmagában sajnos a sport nem oldja meg a narancsbőr problémáját, de rendkívül sok jótékony hatása van! Hetente néhány alkalommal iktass be valamilyen kardió edzést, amellyel feszesítheted a testedet és átmozgathatod az izmaidat!

Array