Tippek a gőzkabin helyes használatához

tippek gőzkabin helyes használatához

Gőzkabin számos pozitív hatással rendelkezik például stresszoldó, jót tesz a bőrnek és a vérkeringésnek. Az alacsonyabb hőmérsékletnek, és a magas páratartalomnak köszönhetően azok is használhatják, akik a szauna száraz forróságát nem bírják. Nem szabad figyelmen kívül hogyni, hogy a gőzkabin nem megfelelő használatának akár negatív következményei is lehetnek. Így használd a gőzkabint hogy biztonságosan élvezhesd a lehető legtöbb pozitív hatását.

Tippek a gőzkabin helyes használatához

 

Előkészületek

  • Fontos, hogy a gőzkabin használata előtt egy órával, már ne egyél.
  • Ne igyál alkoholt a gőzfürdő előtt.
  • Mivel a gőzkabin használata során sok vizet fog veszíteni a szervezeted, ezért a gőzkabin használata előtt igyál meg legalább egy pohár vizet.
  • Vegyél le minden ékszert magadról, mert a fémek a gőzkabinban nagyon felforrósodnak, és égési sérüléseket okozhatnak a bőrödön.
  • Legyen nálad törülköző, amire rá tudsz ülni, és amit a lábad alá tudsz tenni, hogy az izzadság ne a gőzkabinba csepegjen, hanem a törülköző felfogja

 

Zuhanyozz le!

Zuhanyozz le langyos vízben, így a bőrődről le tudod tisztítani a koszt, kozmetikum maradványokat, illetve ha úsztál a gőzfürdő előtt, akkor a klórt.

 

Gőzfürdő, gőzölés

Menj be a gőzfürdőbe, 8-10 perc elegendő, hogy a testhőmérséklet kellően megemelkedjen és beinduljon az izzadás. Ha korábban még nem próbáltad a gőzfürdőt, és még szokatlan a nagy forróság, először csak 5 perccel kezdjél és fokozatosan növeld a gőzfürdőben töltött időt. Folyamatosan figyelj magadra, ha esetleg rosszul érzed magad, szédülsz, a pulzusod túlságosan megemelkedik vagy bármilyen szokatlan dolgot észlelsz, azonnal menj ki a gőzkabinból.

gőzfürdő

Hűtsd le magadat!

Ha befejezted a gőzfürdőzést, menj szobahőmérsékletű helyre, és várj 10-15 percet, míg a tested hőmérséklete visszaáll.

Ha lehűlt a tested, visszamehetsz a gőzfürdőbe még 5-10 percre.

A második gőzfürdő után szintén várj 10-15 percet szobahőmérsékletű helyen, míg a tested visszahűl.

 

Zuhanyozz le!

Zuhanyozz le langyos vízben.

A gőzfürdőzés után igyál sok vizet, hogy szervezetedbe pótolni tudd a folyadékot.

 

Figyelmeztetések gőzfürdő használatához

  • Ne használd a gőzfürdőt ha lázas vagy, vagy valamilyen betegséged van.
  • A gőzfürdőt nem használhatják akiknek keringési problémájuk szívbetegségük, alacsony- vagy magas vérnyomásuk van, cukorbetegségben vagy epilepsziában szenvednek.
  • A gőzfürdő használata előtt mindenképpen kérd ki orvosod véleményét!

Hol lehet gőzfürdőzni?

Uszodákban, wellness központokban általában szauna és gőzfürdő is van, illetve már az otthonunkba is könnyen létesíthetünk gőzkabint. Lehet vásárolni előre gyártott gőzkabinokat, ezek inkább csak akkor ajánlottak, ha csak alkalmanként szeretnéd otthon használni. Rendszeres gőzfürdőzés esetén, vagy ha több személyes gőzkabint szeretnél a gőzkabin építés ajánlott. Az épített gőzkabinokat teljesen egyedi méretben készítik a helyi adottságokhoz igazodva, egyedi design-t lehet választani és sokkal tartósabbak, mint az előre gyártott gőzkabinok.