Néhány dekorációs tipp, amivel az évszakra hangolódhatunk.
Lassan már télbe fordul az ősz, de ha még nem tettük, néhány hétig biztosan kiélvezhetjük az egyik legszínesebb hónap szépségeit – akár a lakásban is. Néhány dekorációs tippel az otthonunkat is áthangolhatjuk, és az ebéd is jobban esik majd, ha a kellemes hangulatú környezetben fogyasztjuk el. A konyhában megtalálható ételek akár második funkciót is kaphatnak, ha a lakásunk díszeként használjuk fel őket.
A tök nem csak a sütésre várakozva, a konyhabútor munkalapján mutat jól, hanem dekorációként sem utolsó! Az őszi gyümölcsökből készített tál vagy kosár nem csak a desszertek lehetséges tálalási módja, hanem az ebédlőasztal dísze is lehet. A körte, az alma és a tök jól mutatnak egymás mellett, különösen akkor, ha néhány színes falevéllel is kiegészítjük őket. Használhatunk terméseket, bogyókat, és akár néhány csonthéjas is fokozhatja a látványt.
A dísztök más formában is lehet igazi asztali dísz. Használhatjuk a gyertya alátétjeként, és bár a Halloween már véget ért, egy piros gyertya olvadásával még megidézhetjük a szellemes ünnep hangulatát.
A konyhában nem tűnik túlzásnak az sem, ha a csillárunkat díszítjük. Amennyiben nem balesetveszélyes, ha néhány falevéllel felturbózzuk, akkor akár igazi fészket is készíthetünk rá, ami egyrészt megtöri a fényt, másrészt varázslatos erdei hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.
Ha pedig már az erdőről volt szó, miért ne hoznánk közelebb az otthonunkhoz? A textilek színével a konyhában is visszaadhatjuk az erdő színeit: válasszunk zöldeket, barnákat, vöröset és narancsot! Kellemes és barátságos, meleg hangulatot árasztanak majd. Teríték és textilszalvéta szép kombinációja gyönyörűen fest majd. Dekorációnak használjunk faágakat, bogyós gyümölcsöket, de nem feledkezzünk meg a szezon sztárjainak számító gesztenyékről sem. Kisebbeknek kedves elfoglaltság a gesztenyebabák készítése, amikből akár kiállítást is rendezhetünk a konyhai vitrinben.
Praktikus felhasználási módja a kukoricáknak, ha a héjukból csokrot készítünk, de a kiszáradt csutka is felhasználható egy koszorú alapjául.