Milyen takarót válasszak óvodásnak?

óvodás, takaró

Az óvódás gyermeknek több alvásra van még szüksége. És nagyon fontos, hogy az alvás komfortos legyen. Ehhez olyan takaróra van szükség, amiben igazán jól érzi magát.

A takaró tulajdonságai is fontosak, de a gyermek számára mégis a színe és a mintázata lesz a döntő. Vagyis olyan mesehősnek kell lennie a takarón, amit ő nagyon szeret.

Szükség lesz egy profi, a gyerkőc számára és a szülő számára is fontos tulajdonságokkal bíró takaróra.

Óvódás takaró tulajdonságai

Ami az ovis gyermek takaróját illeti, fontos lehet, hogy puha, bőrkímélő anyaga legyen, ha a gyerkőc bőre érzékeny, vagy ha kimondottan a puha takarókat szereti. Ebben az esetben válasszunk pamut vagy polár anyagú takarót.

A szülő számára fontos az is, hogy a takaró rugalmas anyagból készüljön, ne gyűrődjön össze, könnyen kezelhető legyen. A műszál vagy PE szál könnyű, rugalmas, formatartó anyag.

Óvodás takaró esetén kiemelten fontos lehet, hogy jól bírja a gyakori mosást, ne nyúljon meg, ne bolyhosodjon, ne deformálódjon. A műszálas, polár takarót egyenesen erre tervezték, bírja a mosását, rugalmas, de formatartó.

Óvódás takaró szín és formavilága

Elérkeztünk a legfontosabb részhez. Az óvódás takarónak olyannak kell lennie, amit a gyermek szeret. Olyan színűnek, olyan mesehősösnek. Akkor könnyebb lesz lefektetni délután, vagy éppen elaltatni az autóban, megkönnyítve ezzel a hosszú utazást.

Az óvódás takaró súlya könnyű, nem gátolja az alvás közbeni mozgását. A poliészter szálak nem gyűrődnek, nem lesz reggelre egy kupac paplan a gyermek lábánál. Jól bírja a gyakori mosást.

Most már csak ki kell találni, ki a kedvenc mesefigurája a gyermeknek. Mivel óvódásokról van szó, gyakran a Disney mesék közkedvelt hősei közül kerülnek ki, ezért akár a Jégvarázsos takaró igazán jó választás lehet.

Összegezve

Az óvódás takaró legyen puha anyagból, és legyen könnyű. Ezenkívül, rugalmas és formatartó legyen, valamint jól bírja a mosást is. És persze, a legfontosabb, hogy olyan mesehős legyen a takarón, aki közkedvelt, népszerű és közismert. Válasszunk takarót a Disney mesék világából, akkor nem lőhetünk mellé.

Az óvódás gyermek számára persze mindez lényegtelen. Neki más a fontos.

Array