Miért lettek ennyire népszerűek a bankettasztalok?

bankett asztal

A rendezvényszervezés napjainkban már szinte elképzelhetetlen, vagy legalábbis sokkal bonyolultabb a bankettasztalok használata nélkül, de a háztartásokban is egyre több ilyen megoldás tűnik fel. Utánajártunk, milyen előnyei vannak egy bankettasztalnak, illetve megnéztük, mi az oka, hogy ennyire népszerűvé tudott válni ez a megoldás.

Esküvő, ballagás, gender party, születésnap, konferencia, kiállítás. Csak néhány népszerű típusa a rendezvényeknek, ahol minimum több tucatnyi, olykor pedig több száz embert kell asztalhoz ültetni, sokszor olyan helyeken, ahol nem áll ehhez rendelkezésre a megfelelő infrastruktúra. Mi lehet ilyenkor tenni házigazdaként, illetve szervezőként? Be kell szerezni egy költséghatékony, könnyen szállítható, eközben igényes, magas minőségű, hosszú távú megoldást. Ezek a bankettasztalok.

Praktikus, mert összecsukható

A bankettasztal tulajdonképpen nem bonyolult szerkezet, mivel egy összecsukható asztalról beszélünk csupán, más extra funkciója a legtöbb esetben nincs. De nem is kell, hogy legyen neki, hiszen a célja az, hogy megfelelő méretű, illetve stabilitású felületet lehessen vele létrehozni olyan eseményeken, ahol a bankett székek nem elegek.

Az összecsukható asztal tökéletes a belső tér kitöltésére, de szabadtéri rendezvényeken is használható, amennyiben ezt lehetővé teszi a kialakítása. A legfontosabb, hogy a vendégek teljes értékű bútordarabként használhatják majd, azaz stabil, kicsit sem billegő megoldásokról van szó. Az összecsukható lábak előnye elsősorban a könnyebb tárolhatóság, illetve az egyszerű szállíthatóság. Egy rendezvényszervező esetében ez hatalmas spórolási lehetőséget jelent: a kisebb méretű eszközöket elég kisebb helyen tárolni, ami kevesebb kiadást jelent, de a szállításnál is elegendő kisebb teherautót bérelni, vagy a saját furgonnal kevesebbet fordulni. Igaz ez a téglalap, illetve a kör alakú megoldások esetében is.

Fókuszban a teherbírás és a szilárdság

A strapabíróság duplán fontos. Egyrészt azért, mert bizonyos rendezvényeken komoly „kiképzésnek” lesznek kitéve az eszközök, azaz ki kell bírniuk, ha jelentős nyomás nehezedik rájuk. Egy minőségi megoldás erre a kihívásra is fel van készítve. Másrészt az asztal tulajdonosa is örül majd a hosszú élettartamnak, hiszen így elegendő egyszer beruháznia egy bankett asztal beszerzésére, hogy az aztán évekig támogassa a vállalkozást, a rendezvények szervezését. Magas teherbírás, szerkezeti szilárdság, ellenálló élek – ezek a minőségi bankettasztalok legfontosabb jellemzői.

Ki kell emelnünk azt is, hogy a bankettasztalok kifejezetten esztétikus megjelenésűek. Hogy ez miért fontos? Mert így a legelegánsabb rendezvényeken is bevethetőek, azaz nincs olyan helyzet, amikor egy megrendelő a bútor kinézete miatt jelezné a panaszát. A belső dekoráció kiemelkedő darabja lehet a bankettasztal, amelyet nem kell szégyenkezve letakarni egy terítővel, mielőtt megpillantja azokat valaki…

Otthoni használatra is tökéletes

Egyre többen vásárolnak összecsukható asztalokat otthonra. Hogy miért? Mert például egy bútorozott lakás esetében fontos, hogy ne legyen zsúfolt a tér, de arra is figyelni kell, hogy ha nagyobb vendégsereg, vagy a teljes család megérkezik egy születésnapra, esetleg egy átlagos vasárnapi ebédre, helyet lehessen nekik biztosítani. Erre a könnyű kezelhetősége, illetve az egyszerű tárolása miatt minden négyzetcentiméterében alkalmas a bankettasztal.

Egy családi ház esetében bátrabb a tulajdonos, hiszen úgy van vele, van hely bőven, vesz egy teljes értékű asztalt, és majd elrakja valahová, amikor az nincs használatban. Ez nem a legjobb gondolkodásmód, mert egy ház is hamar kicsi lesz, ha felesleges dolgokkal rakják tele, és egy több négyzetmétert elfoglaló, tömörfából készített asztal mindenképp ebbe a kategóriába tartozik, amennyiben évente csak egy-két alkalommal kerül használatba. Sokkal okosabb döntés egy összecsukható asztal beszerzése, hiszen az tényleg elfér bárhol, a gardróbban, a garázsban, a padláson, nem foglal sok helyet, könnyen el lehet dugni, amikor pedig szükség van rá, azonnal felállítható.

Array