Miben segít a magán betegszállítás a krónikus későknek?

betegszállítás

A késés egy olyan dolog az életben, amit igyekszünk elkerülni, azonban előbb-utóbb valahonnan, valamikor ígyis-úgyis elkésünk. Rosszul osztottuk be az időnket, vissza kellett fordulni valamiért, vagy a tömegközlekedéssel akadtak problémák. Lényeg ami lényeg: késni emberi dolog, és mindannyian késtünk már valahonnan.

Egyszer-egyszer belefér, azonban ha már rendszeressé válik, abból komoly problémák is adódhatnak!

Ha valaki rendszeresen késik a munkahelyéről, az akár az állásába is kerülhet, de a barátoktól és rokonoktól kapott megvető tekintetek is lehetnek a krónikus késés kellemetlen következményei.

A kórházi időpontról való lemaradás pedig az egészségünket is kockázatnak teheti ki.

Milyen lépéseket lehet azonban tenni, hogy minimalizáljuk a késés esélyét?

Hamarabbi készülődés

Ha a megszokottnál hamarabb kezdünk el készülődni, akkor jelentősen csökken annak az esélye, hogy az adott időpontról elkésünk.

Lehet, hogy valaki nem hagy elég időt magának arra, hogy kényelmes tempóban összekészüljön, majd indulás előtt eluralkodik rajta a stressz és a kapkodás, aminek az eredményeképp végül a tervezettnél sokkal később tud csak elindulni.

A legközelebbi alkalomkor, amikor igyekszik valahová, próbálja ki azt, hogy húsz perccel előbb kezd el készülődni a szokásosnál. Így ha csúszásban is van, pánikra semmi ok – hiszen pont emiatt lett az extra idő rászánva.

Ha több időt szentel a készülődésre, akkor nagy eséllyel megelőzi a kapkodást, és kényelmesen tud elindulni a megbeszélt időpontra – késés nélkül!

idő

Ébresztő – nem csak reggelre

A telefon ébresztő funkciója nem csak a reggeli keléskor bizonyulhat hasznosnak!

Ön is hajlamos arra, hogy belefeledkezzen abba, amit éppen csinál? Mintha megszűnne közben a külvilág, és a figyelme teljesen csak az adott foglalatosság felé irányulna.

Aztán amikor feleszmél és ránéz az órára, rá kell, hogy jöjjön: amit Ön tíz percnek gondolt, az valójában fél óra volt!

Ezeket a stresszes szituációkat el lehet kerülni, ha például állít tíz percenként egy ébresztőt a telefonján. Így nem fog belefeledkezni abba, amit éppen csinál, és tudatos lesz arra, hogy mennyi ideje van még indulásig.

ébresztő

Mi a helyzet, ha kórházi időpontról késünk?

Ahogy azt már a cikkünk elején is említettük, az orvosi időpontokról való késés súlyos következményeket vonhat maga után.

Ha az időpontot valaki lekési, akkor könnyen meglehet, hogy egy újabbat csak hetek, akár hónapok múlva kap! Ha pedig már a lekésett vizsgálatra is huzamosabb időt kellett várni, ez a folyamat újrakezdődik – és ismételten több hetes várakozási időre kényszerül a beteg.

Ezt a huzamosabb várakozási időt azonban az adott személy egészsége nem minden esetben engedheti meg. Ha a tünetek fájdalommal és diszkomforttal járnak, akkor érdemes minél előbb a probléma gyökeréhez eljutni, és egy késéssel a megoldás is akár hetekkel később érkezhet.

Ha kórházi vizsgálatra vagy kezelésre igyekszik, és hajlamos a késésre, akkor a magán betegszállítás jelentősen meg tudja könnyíteni az eljutást.

Egy biztos időpontra biztos készen kell lenni

Ha valaki igénybe veszi magán betegszállítási szolgáltatásunkat, akkor egy fix időpontot kell megadnia, hogy mikor menjünk érte.

Minden esetben azt szoktuk kérni a betegtől, hogy amire érte megyünk, legyen összekészülve és indulásra készen várjon minket.

Ha a páciens hajlamos a késésre, akkor a fix időpont helyezhet rá egy egészséges nyomást, ami motivációként is szolgálhat, hiszen muszáj időben elkészülnie – rá van kényszerítve a pontosságra, ha úgy nézzük.

Kollégáink minden esetben pontosan érkeznek a betegért, sőt így garantáltan ott vagyunk érte akkora, amikorra megrendelte a szolgáltatást. Ha pedig a beteg elkészülve vár minket, ezzel a folyamat csak még gördülékenyebb lesz, hiszen a kórházba vezető út egyből a kezdetét veheti.

Gyors és rugalmas

A késés kialakulhat önhibán kívül is – például a tömegközlekedésen. Ha vidékről érkezik a beteg, akkor egy járat akár ki is maradhat, vagy behozhatatlan csúszás alakulhat ki a vasutakon.

Viszont ha magán betegszállítást választ a páciens, akkor nincs ráutalva a menetrend szerint közlekedő járatokra, és akkor tud indulni a kórházba, amikor számára az a legkényelmesebb.

Ráadásul az utazási idő is lecsökken, így még gyorsabban is odaérhet a rendelésre.

Pontos, kényelmes érkezés az MV Betegszállítás csapatával

Néha mindenkivel előfordul, hogy elkésik, azonban a folyamatos késés egy valós probléma, amivel sokan küzdenek.

A késés különösképp az orvosi vizsgálatok esetében járhat maradandó következményekkel, hiszen akár az egész időpontba is kerülhet, ha nem vagyunk ott időben. Egy újabb időpontot pedig nem minden esetben tud a beteg kivárni tüneteinek súlyosságából adódóan.

Az MV Betegszállítás által nyújtott magán betegszállítás szolgáltatás igénybevételével a késés esélye viszont egyenlő a nullával. Az utazásra minden esetben rászámolunk egy kis plusz időt, így még akkor sem kerül kellemetlen helyzetbe a beteg, ha útközben egy baleset vagy egy dugó kerül az utunkba – modern navigációs rendszerünkkel a forgalmi változásokat folyamatosan nyomon követjük, hogy semmi se érjen minket meglepetésként.

Ha Önnek is tudunk segíteni abban, hogy kényelmesen és időben odaérjen egy kezelésre, akkor vegye fel velünk bátran a kapcsolatot!

Array