Kerti szauna ötletek

kerti szauna ötletek

A kertet rengeteg dologra lehet használni például, pihenésre, sportolásra, kertészkedésre, strandolásra. Amilyen jó szolgálatot tud tenni a nyári hőségben egy kerti medence, legalább ugyanolyan hasznos lehet egy kerti szauna is. A szauna méregtelenítő és regeneráló hatását már évezredek óta ismerik, a rendszeres szaunázás többek között jótékony hatással van vérkeringésre, gyorsítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert. Bár egy szauna építéséhez nem feltétlenül van szükség hatalmas helyre, a házban sokszor nehéz helyet szorítani egy szaunának. Miért ne lehetne a kertben elhelyezni a szaunát? Ami nem csak praktikus megoldás, hanem a kertnek a dísze is lehet. Íme néhány ötlet kedvcsinálónak!

Kerti szauna ötletek

Kezdjük először a hagyományosabb kerti szaunákkal, amelyek általában kis faházikóra emlékeztetnek. Persze itt is lehet különböző formákat, stílusokat alkalmazni, és akár még egy utánfutóból is lehet kerti szaunát készíteni. Ennek az is az előnye, hogy könnyedén áthelyezhetjük a szaunát.

Hordó szaunák

A kerti szaunák másik népszerű fajtája a hordó szaunák. Hengeres alakjuk van, igazán egyedi, különleges, és hangulatos szaunákról van szó.

Modern kerti szaunák

Bár a szaunának többezer éves hagyománya van, ez nem jelenti azt, hogy a szaunák stílusa, külseje ne változna a korral. Aki szeretne, az választhat a kertjébe igazán modern stílusú szaunákat is.

Különleges kerti szauna ötletek

Ha valaki egészen egyedi, különleges, extravagáns szaunát szeretne, csak a képzelet szab határt. Létezik már tojás alakú szauna és vízen lebegő szauna is!