Harmóniateremtés a lakásunkban tavaszi és húsvéti dekorációkkal

húsvéti dekoráció

Ahogy kezd kitavaszodni, úgy az emberek is egyre inkább a megújulás felé fordulnak. Sokan ebben a szépséges évszakban rendezik át a lakásukat, vásárolnak új bútorokat, vagy szereznek be tavaszi dekorációkat, és a tavaszi dekorációkkal egyetemben a húsvéti kiegészítőket is megvásárolják, hiszen ezek a dekorációs elemek új színt visznek a lakásunkba és felfrissítik az otthonunkat. A tavasz mindig energiával tölt fel bennünket. És, ahogy hosszabbak lesznek a nappalok és a levegő is felfrissül, úgy vágyunk mi is valami újra, valami másra. A cikkben bemutatjuk, hogyan is újíthatjuk meg kicsit az otthonunkat némi tavaszi és húsvéti dekorációval.

Tavaszt idéző művirágok

Hiába nyílik sok szép virág a kertünkben, ha nem szeretnénk azokat levágni és vázába rendezni, akkor a legjobb, amit tehetünk, ha egy-egy csokor művirágot vásárolunk. Ezek is vannak olyan szépségesek, mint az élő virágok. Előnyük, hogy nem igényelnek gondoskodást és még csak el sem hervadnak. Választhatunk művirág csokrot, de a tavasz szimbólumai is szépen mutatnak bármely otthonban, például a fehér mű jácint hagymával, vagy a krémszínű bimbózó mű tulipán levelekkel.

A tavasz egyik hírnöke, a tulipán, több színben is kapható és csokorban elhelyezve egy-egy asztalra, vagy polcra, remek választás, hogy tavaszi hangulatot csempésszünk a lakásunkba. Választhatunk a tavaszi dekorációk közül, lila mű tulipánokat és levendulákat csokorban, amelyek remek tavaszi díszletként szolgálnak. Hasonlóan szépséges a narancssárga tulipáncsokor, szintén vázában. Ha pedig már a húsvét díszekre vágyunk, akkor válasszunk egy olyan díszt, amely nem csak a tavaszt, hanem a húsvétot is idézni, például a tavaszi dekorációt fakérgen kacsákkal.

A legjobban a színekkel és a virágokkal fejezhetjük ki a tavaszt, de a zöld színről se feledkezzünk meg, hiszen a megújulás színe is, mivel a tavasz első heteiben először minden fa zöld színbe borul és a zöld szín némi frissességet és életet kölcsönöz az otthonunknak. Válasszunk olyan dekorációkat a lakásunk pontjaira, amelyek zöld színű mohával díszítettek. Ilyen lehet a zöldes barna természetes kosarak mohával és fogantyúval díszítve. Ez a tavaszi dekoráció belül műanyag fóliával van ellátva, így nem folyik ki belőle a víz. Éppen ezért ideális virágok beültetésére vagy dekorációk létrehozására.

A tavaszi gyertyák jó hangulatot teremtenek

Nem csak télen lehet gyertyát gyújtani, hanem tavasszal is remek hangulatba hozhatjuk magunkat, főleg, ha olyan gyertyát vásárolunk, amely igazi tavaszi dekorációnak is számít. Ilyen lehetnek a fehér rózsafej gyertyák, vagy a lila cserepes tulipánok gyertya.

Húsvéti nyuszi nélkül, nincs húsvét

A húsvéti ünnep jelképei a nyúl, a bárány és a kacsa. Ma már ilyen húsvéti dekorációk közül is válogathatunk. Vásárolhatunk akár barna és fehér színű nyúlcsaládot, vagy ezüst húsvéti nyuszi urat sárgarépával. Ha nem nyuszi dekorációval szeretnénk szebbé tenni az ünnepet, akkor a lazac színű tojások mellé, válasszunk szürke húsvéti tyúkocskát, vagy egy aranytojást nyuszi fejjel.

A húsvéti koszorú, mint fókuszpont

A húsvéti koszorúk fókuszpontként is működhetnek. Akár még a bejárati ajtóra is felaggathatunk egyet. Választhatunk olyan koszorút, amelyet csak virágokból állítottak össze, de olyat is találhatunk a piacon, amely virágok és húsvéti tojások kombinációjából készült.

A fotó forrása:
Vinicius C / Shutterstock.com

Array