Esküvői zenész

esküvői zenész

Ha a legemlékezetesebb esküvőre gondolunk amin valaha is voltunk, biztosan a hatalmas táncolásra vagy egy nagyon romantikus és megható pillanatra emlékezünk vissza. Mind a kettőnek egy nagyon fontos eleme a zene és bár sokszor nem is gondolunk rá hogy azt a zenét valakinek el kell vagy le kell játszania, viszont ez igy van es itt jön képbe az esküvői zenész.

Esküvői zenész szerepe a esküvőn

Miért fontos egy profi esküvői zenész szerződtetése?

Az esküvői zenész határozza meg az alapvető hangulatot minden pillanatban az esküvőn. Egy romantikus számra nem tudunk bulizni és egy bulis számra valószínűleg nem fogunk lassú, romantikus táncot járni. A zenésznek tudnia kell minden pillanatban milyen zene stílusú zeneszám illik a hangulathoz, és a zenei stíluson belül pontosan melyik az-az esküvői szám ami a legodeillőbb. Természetesen minden párnak megvan a saját elképzelése, saját zenei stîlusa amihez igazodnia kell az esküvői zenésznek. Pont ezért nagy fantáziával és zenei ismerettel kell rendelkeznie, hogy ha esetleg a hangulat és a kért stílus nem egyezik, akkor is megtalálja az odaillő zeneszámot.

Esküvői zene

A szertartás alatt a legfontosabb zenei pillanatok a pár bevonulása, gyűrű felhúzás, aláírás és kivonulás. A kivonuló zenén kívül a zenei stílus a szertartás alatt általában lassú és megható.

Az álló fogadáson a zenei stílus már egy szélesebb skálába tartozik, mert ez ízléstől és elképzeléstől függ, ki mit szeretne és képzelt el mialatt a már házaspár fotózkodik és egy pár szót vált a jelenlévőkkel. Magyarországon általában itt is a lassú zene stílust szeretik a párok, de mediterrán országokban például sokszor találkozunk DJ-szaxofon esküvői zenész felállással, deep house – house vagy még pörgősebb stílusokkal kísérve ezt a részét az esküvőnek.

A vacsora utáni aláfestő zenét a mindenki által nagyon várt őrületes tánc kíséri ami tényleg a legkülönbözőbb zene stílusok és zeneszámok között ugrál. Sok olyan párral találkoztunk akik azt mondták hogy ez az én esküvőm, olyan számok szólnak majd amiket mi szeretünk. De az általános az hogy a dj, esküvői zenész vagy az esküvői zenekar, mindenki igényeit kielégítve mindenféle stílusú zenét játszik, hogy mindenki jól érezhesse magát és énekelhesse a kedvenc slágereit.

Nagyon fontos hogy amikor esküvői zenészt vagy esküvői zenekar kiválasztásán gondolkozunk, olyan valakit válasszunk aki az elejétől kezdve megérti a pár zenei elképzelését, így biztosítva a tökéletes zenei aláfestést a tökéletes esküvőhöz.

Array