Duguláselhárítás: csináld magad vagy bízz meg egy szakembert!

duguláselhárítás csináld magad, vagy hívj szakembert

Egy WC dugulásának elhárítása során átlagosan 25.000 Ft-ot kell fizetnünk, míg ha a zuhantálcánkat tisztíttatnánk ki, csak 8.000 és 15.000 Ft közötti összeggel kell számolnunk.

Mennyibe kerül a duguláselhárítás?

A legtöbb épület esetében minimum egy alkalommal biztos, hogy szükség lesz duguláselhárító szakember segítéségére. Az elhárítás során kézi vagy pedig géppel történő duguláselhárításról is beszélhetünk. Utóbbi esetet akkor említhetjük, hogyha makacs dugulásról van szó, mely általában a mosogatószerek túlságosan nagymértékű használata a felelős. Az ár egészen 8.000 Ft-tól 40.000 Ft-ig is terjedhet, attól függően, hogy hol igényeljük a duguláselhárítás folyamatát. Egy kád, zuhanytálca, mosdó, padlóösszefolyó vagy éppen egy piszoár esetén az átlagos költségünk 8.000 és 15.000 Ft közé fog esni. A konyhai lefolyó duguláselhárítása ezzel szemben már 15.000 és 35.000 Ft közötti összeget von maga után, míg a WC dugulása 20.000 és 40.000 Ft közötti összegért kerül elhárításra. Érdemes a Qjob.hu szakemberkereső portálon meghirdetni egy erre vonatkozó feladatot és máris várhatjuk az ingyenes árajánlatokat a szakemberektől.

Magunk csináljunk vagy szakembert bízzunk meg a feladattal?

Egy olyan kisebb problémát, mint például mikor a wc illatosító tömíti el a lefolyó rendszert, pillanatok alatt meg lehet oldani, ezzel szemben számos olyan dugulás érintheti lakásunkat, amelyek megoldásához nem vagyunk elég szakképzettek, továbbá a megfelelő szerszámokkal sem rendelkezünk, amelyeket csak busás árakon tudnánk beszerezni. Például egy szennyvízakna dugulásának megoldása 6.500 Ft-tól elérhető, míg a csapadék csatornák dugulásmentesítése már 9.500 Ft-tól indul.  Célszerű felbérelni egy szakembert, ezzel csak egy egyszeri díjat kell kifizessünk, ami maximum a kiszállást és az óradíjat tartalmazza. Az átlagos kiszállási idő pár órát vesz igénybe, természetesen ez az elhelyezkedésünktől és a szakember elfoglaltságától függően változhat.

Hogyan válasszak szakembert?

Mielőtt még kiválasztanánk a duguláselhárító szakemberünket, bizonyosodjunk meg róla, hogy a pénztárcánkhoz mérten a megfelelő személyt választjuk ki, így előre el is kérhetjük a szakember jelöltünk díjtáblázatát. Érdemes nagy figyelmet szentelni az értékeléseire, illetve áttekinteni a referenciáit, mások visszajelzései jó támpontot adhatnak a döntés meghozatala előtt. Amennyiben sürgős a duguláselhárítás, úgy éjszaka is fogadhatunk szakembert, melynek viszont 20-25%-os felára is lehet.

Array