Milyen kanapét válassz életstílusodnak függvényében?

kanapé családdal

Lakásod berendezése mindig sok energiát, tervezést és szervezést igénylő feladat. Az alapvető stílus és színpaletta kiválasztása mellett olyan szempontokról sem szabad megfeledkeznünk, mint például életstílusunk és napi megszokásaink. Ugyanez igaz természetesen egy-egy bútordarab megvásárlásakor is. Ebben a cikkben megtalálhatod a választ a kérdésre, hogy milyen kanapét válassz életstílusodnak függvényében.

Nagycsaládosoknak

Kezdjük talán a nagycsaládosokkal, azaz a gyerekekkel együtt élőkkel. Ebben az esetben két kiemelt szempontot kell majd mérlegelned. Elsődlegesen, a megfelelő nagyságú kanapé érthető okokból lesz elengedhetetlen. Emiatt remek ötlet lehet az U alakú kanapék között szétnézned. Ezek általában jóval nagyobb méretűek, tehát az egész család kényelmesen elfér majd rajtuk. Másodlagosan pedig az anyagot szükséges alaposan átgondolnod. Hiszen amennyiben kisebb gyerekekről van szó, a különböző foltokat eredményező balesetek szinte mindennaposak. Érdemes tehát egy könnyen tisztítható anyagot választanod, hogy saját életedet egyszerűsítsd ezzel. Ilyen szempontból a poliészter alapú szövetek, valamint az ökobőr lehet remek választás.

Házigazdáknak

Azok számára, akik rendszeresen fogadnak vendégeket, nem annyira a kanapé mérete, sokkal inkább extra funkciói lesznek meghatározók. Nagyszerű gondolat lehet egy szétnyitható sarokkanapé beszerzése, amely könnyedén vendégággyá alakítható. Így sosem kell majd azon aggódnod, hogy vendégeid meddig maradhatnak.

Kisállatot tartóknak

Ahogyan a nagycsaládosok esetében említettük, a kanapénkon történt balesetek bizony legtöbbször zavaró foltot hagynak. Emiatt szintén fontos szempont kisállatot, elsődlegesen kutyát tartók esetében a fent említett anyagok választása. Emellett, az anyagon kívül a színárnyalat is kulcsfontosságú. Ennek oka, hogy kisállatod szőre bizony nagyon hamar meglátszik majd a kanapén, amely sokak számára nagyon zavaró tud lenni. Éppen ezért egy golden retriever esetében például jó ötlet lehet egy világos bézs szín választása, melyen egy fekete kanapéval szemben jóval kevésbé látszik majd meg az összegyűlt szőr.

A fotó forrása: Maria Vitkovska – stock.adobe.com

Array