Gamer sarok kialakítása otthon

gamer nő

Egy hatékony és hangulatos gamer sarok kialakítása valószínűleg minden gamer álma. Szerencsére ez nem igényel annyira sok időt és energiát, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. Természetesen néhány bútordarab beszerzése elengedhetetlen lesz, valamint a megfelelő dekoráció és világítás is szükséges lesz az ideális hangulat megteremtéséhez. Ebből a cikkből te is megláthatod, hogy mindösszesen pár lépésből te is megvalósíthatsz egy gamer sarok projektet otthon. Lássuk tehát, hogy mire lesz szükséged.

Szükséges bútorok és dekoráció

A szükséges bútorok listája szerencsére nem hosszú, hiszen alapvetően egy gamer székre és asztalra lesz szükséged. A gamer székek alapvető funkciója a tökéletes kényelem és megfelelő tartás biztosítása a hosszú ideig tartó ülés miatt. Azon funkciók, mint a hintamechanizmus, az állítható magasság és kartámla ma már alapvetőnek számítanak. A kínálatban ugyanis könnyedén találhatsz olyan extrákkal felszerelt székeket, mint például a teleszkópos lábtartó. Ezzel a kényelem új szintjét tapasztalhatod meg akár játék, akár pihenés során. Valamint, a hangulathoz hozzájárulva LED világítással ellátott széket is beszerezhetsz.

Milyen szobára lesz szükséged?

Természetesen a szoba paramétereibe nem lesz beleszólásod, annak figyelembevételével azonban egyszerűbb lehet a projekted. A szoba mérete érthető okokból meghatározó. Egy kisebb szoba esetében könnyebb a megfelelő hangulatot kialakítani. Azonban az irodabútorok kiválasztásakor nagyon oda kell majd figyelned a méretekre, hogy minden megfelelően elférjen. Ezzel szemben nagyobb tér megléte a bútorok kiválasztásában is nagyobb szabadságot ad. Ebben az esetben viszont több dekorációs elemet kell majd választanod, hogy szobád ne tűnjön üresnek.

Apró részletek

A szoba és a bútorok paraméterei mellett apró kényelmi és technikai részletekre is oda kell majd figyelned. Az egyik legfontosabb ezek közül a kábelek megfelelő elrendezése. Ez ugyanis nem csak esztétikai, hanem biztonsági szempontból is fontos. Erre különböző megoldásokat találhatsz, azonban az összes kábel egy kötegbe fogása lehet a legkönnyebb megoldás. Ezt ugyanis egy mozdulattal tudod elrejteni az asztal mögé vagy alá.

A fotó forrása: Drobot Dean – stock.adobe.com

Array