Dekorációs ötletek szabadtéri esküvőhelyszínekre

esküvői helyszín

Az esküvőhelyszín kiválasztása igazi kihívást jelent a pároknak, annyit azonban leszögezhetünk, hogy a természet alkotta környezetnél csodásabb hátteret nehéz álmodni. A szabad ég alatt tartott ceremóniák már önmagukban különlegesek, de vajon lehet ezt még fokozni? Szerintünk igen!

szabadtéri esküvői helyszínek szépsége épp a természetességben rejlik, néhány jól elhelyezett dekoráció azonban csöppet sem ront rajta, sőt, még inkább kiemeli azt. Tény viszont, hogy azok a díszítési megoldások, amik látványossá varázsolják a beltéri ceremóniákat, itt kevéssé válnak be, érdemes hát egy kicsit újítani. Hogyan lehet meghitt hangulatot teremteni egy fákkal körülölelt helyszínen úgy, hogy közben az megőrzi natúr szépségét? Íme a legjobb dekorációs ötletek!

esküvői helyszín2

Az esküvőket sok szép szokás övezi, és a boldogságkapu épp egy ilyenhez kötődik, hisz a fogadalomtétel után ezen átlépve kezdi meg új, közös életét a pár. Ez általában egy pompásan feldíszített boltív, ami kaphat elegáns megjelenést virágokkal, áttetsző textilekkel, de egy vintage esküvőn akár egy régi ajtó is betöltheti ezt a szerepet. A boldogságkapu egy szimbólum és egyben a szertartás központi dekorációs eleme, ami még a fotókon is remekül mutat.

Szintén pazarul díszíthető a bevonuló sétány, vagyis az az ösvény, amin végigvonul a pár a ceremónia előtt és után. Kevés romantikusabb dekor van annál, mintha ezt az utacskát rózsaszirmok borítják be, de megoldás lehet az is, ha szőnyeget terítenek ide, végül egyszerű, de látványos megoldás a sétány szegélyét díszíteni. Kerülhetnek ide virágdekorációk, de ha a szertartás a késő délutáni órákban van, akár földbe szúrt fáklyák vagy fényfüzérek is jelölhetik a pár útját.

Végül, de nem utolsó sorban ott vannak maguk a székek, amik funkciójuk miatt kerülnek a ceremónia helyszínére, viszont ezeket is meg lehet hinteni egy kis stílussal – és érdemes is. A székszoknya egy szép masnival klasszikus ugyan, de még mindig gyönyörű, itt azonban nem érnek véget a lehetőségek. A székek dekorálhatók egyszerűen virágdíszekkel, akár zöldnövényekkel is, de a textileket is fel lehet tűzni rájuk úgy, hogy az összhatás elegáns, mégis egy kicsit lezser.

Máris beindult a fantáziátok, és jó lenne megtalálni az esküvőhelyszínt, ami otthont ad a Ti nagy napotoknak? Ki tudja, talán épp a Fenyőharaszt kastélyszálló és annak festői szépségű ősparkja a tökéletes esküvői helyszín Számotokra, pillantsatok rá!

Array